Ο εκδότης του Stablecoin Tether είχε πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ χρησιμοποιώντας Signature: Έκθεση

Η Tether, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το μεγαλύτερο stablecoin με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, φέρεται να επέτρεψε στους πελάτες της να στέλνουν χρήματα μέσω της πλατφόρμας πληρωμών της Signature Bank – παρέχοντας στην εταιρεία πρόσβαση σε τράπεζες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg της 4ης Απριλίου, η Tether διέθετε δίοδο προς το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ, δίνοντας εντολή στους χρήστες της να στέλνουν δολάρια μέσω του Signature’s Signet στον συνεργάτη της Capital Union Bank από τις Μπαχάμες. Το δημοσίευμα επικαλείται “άτομα με γνώση της κατάστασης”, τα οποία προσθέτουν ότι το σύστημα αυτό ήταν σε ισχύ τη στιγμή που οι ρυθμιστικές αρχές ανέλαβαν τον έλεγχο της Signature τον Μάρτιο.

Αν και η συμφωνία μεταξύ της Tether και της Signature φέρεται να μην ήταν παράνομη, η μη γνωστοποίηση τέτοιων πληροφοριών στο επενδυτικό κοινό θα υποδήλωνε πρακτικές υψηλού κινδύνου. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Tether, οι τράπεζες που χρησιμοποιούνται από τον εκδότη stablecoin “είχαν πάντα πρόσβαση σε διάφορα τραπεζικά κανάλια και αντισυμβαλλόμενους” και οι συνεργαζόμενες οντότητες “δεν θα επηρεάζονταν ούτε από την άμεση ούτε από την έμμεση έκθεση στην Signature”.

Το Τμήμα Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε το κλείσιμο της Signature στις 12 Μαρτίου, λέγοντας τότε ότι η απόφαση είχε ληφθεί με την Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων σε μια προσπάθεια “προστασίας της οικονομίας των ΗΠΑ”. Ο εκδότης σταθερών νομισμάτων Paxos ανέφερε τότε ότι είχε 250 εκατομμύρια δολάρια συνδεδεμένα με την Signature, ενώ ο επικεφαλής τεχνολογίας της Tether, Paolo Ardoino, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν είχε καμία έκθεση στην χρεοκοπημένη τράπεζα.

Οι Αμερικανοί νομοθέτες συνεχίζουν να εξετάζουν την κατάρρευση της τράπεζας που είναι φιλική προς την κρυπτογράφηση, της τρίτης σε μια αλυσίδα που ξεκινά με την Silvergate και τη Silicon Valley. Σε ακρόαση της 28ης Μαρτίου στην Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας, ο πρόεδρος της FDIC Μάρτιν Γκρούενμπεργκ δήλωσε ότι η Signature δεν είχε διαχειριστεί επαρκώς τους παραδοσιακούς τραπεζικούς κινδύνους. Αν και η Signature είχε μειώσει την έκθεσή της σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία μετά την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX, ένας χρήστης κατέθεσε αγωγή υποστηρίζοντας ότι η τράπεζα “βοήθησε και υποκίνησε” την απάτη που διευκόλυνε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της FTX Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ.

Η τράπεζα σχεδιάζει να πουλήσει τις καταθέσεις της αξίας περίπου 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τα δάνεια ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Flagstar Bank, θυγατρική της New York Community Bancorp. Ο Γκρούενμπεργκ δήλωσε ότι 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις κρύπτο θα επιστραφούν πιθανότατα στους χρήστες κάποια στιγμή αυτή την εβδομάδα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: