Η έκθεση της JPMorgan προβλέπει ελάχιστη πτώση για τις αγορές κρυπτονομισμάτων

Πρόσφατη ανάλυση της JPMorgan δείχνει ότι το κύμα ρευστοποιήσεων θέσεων long, το οποίο συνέβαλε στην πρόσφατη πτώση των τιμών κρύπτο, δείχνει σημάδια ύφεσης. Οι αναλυτές της τράπεζας αξιολόγησαν την κατάσταση και πιστεύουν ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών των ρευστοποιήσεων έχει ήδη πραγματοποιηθεί.

Η εκτίμηση αυτή βασίζεται σε πληροφορίες από το ανοιχτό ενδιαφέρον στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Σικάγο (CME). Αυτή η μέτρηση παρέχει ένα μέτρο του κλίματος της αγοράς και της ισχύος των συνεχιζόμενων τάσεων των τιμών. Η μείωση του ανοικτού ενδιαφέροντος για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες της JPMorgan, υποδηλώνει μια πιθανή εξασθένηση των επικρατούντων πιέσεων πώλησης. Αυτό, με τη σειρά του, οδηγεί τους αναλυτές στο συμπέρασμα ότι η καθοδική πορεία της αγοράς κρυπτονομισμάτων μπορεί να είναι περιορισμένη βραχυπρόθεσμα.

Η πρόσφατη πτωτική πορεία των τιμών των κρυπτονομισμάτων έχει επηρεαστεί από την εξασθένηση της αισιοδοξίας που σχετίζεται με τις ρυθμιστικές εξελίξεις, κυρίως εντός των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτή η μετατόπιση του κλίματος έχει προκαλέσει την τιμή του Bitcoin να κυμαίνεται γύρω στα 26.000 δολάρια από τις 26 Αυγούστου, αντανακλώντας μια πτώση 11,27% κατά τις τελευταίες 30 ημέρες.

Ενώ τα θετικά γεγονότα των προηγούμενων μηνών, όπως οι αιτήσεις για τα πρώτα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETFs) με έδρα τις ΗΠΑ που συνδέονται με την τιμή spot του Bitcoin, αρχικά έδωσαν ώθηση στην αγορά, η έκθεση αναγνωρίζει ότι αυτή η αισιοδοξία τώρα εξασθενεί. Η αναμονή γύρω από τις αποφάσεις για τα Bitcoin ETF, σε συνδυασμό με την έφεση της SEC κατά της Ripple μετά τη μερική νίκη της εταιρείας, έχει αναζωπυρώσει την αβεβαιότητα στο τοπίο της κρύπτο.

Η ανάλυση της JPMorgan υπογραμμίζει ότι αυτές οι δυναμικές έχουν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα νέο κύμα νομικών αβεβαιοτήτων στην αγορά κρυπτονομισμάτων, καθιστώντας την ιδιαίτερα ευαίσθητη στις επερχόμενες εξελίξεις. Η πτώση της αγοράς επηρεάστηκε επίσης από εξωτερικούς παράγοντες, όπως η αύξηση των πραγματικών αποδόσεων των ΗΠΑ και οι ανησυχίες για την πορεία της οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας.

Συνοψίζοντας, οι ιδέες της JPMorgan προσφέρουν μια συγκρατημένα αισιόδοξη προοπτική για την αγορά κρυπτονομισμάτων, υποδηλώνοντας ότι τα χειρότερα της πρόσφατης πτωτικής τάσης μπορεί να έχουν περάσει, αναγνωρίζοντας παράλληλα το ενδεχόμενο για συνεχή μεταβλητότητα της αγοράς με βάση τις συνεχιζόμενες νομικές μάχες και τους εξωτερικούς οικονομικούς παράγοντες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: