Ο Robert Kennedy Jr. επενδύει στο Bitcoin: Αγοράζει 2 BTC για κάθε ένα από τα 7 παιδιά του

Ο Robert F. Kennedy Jr., υποψήφιος πρόεδρος των Δημοκρατικών, αποκάλυψε πρόσφατα την εμπλοκή του στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Σε μια συνομιλία στο Twitter Space στις 26 Ιουλίου, ο Kennedy αποκάλυψε ότι αγόρασε ένα σημαντικό ποσό Bitcoin νωρίτερα φέτος, αποκτώντας συγκεκριμένα δύο BTC για κάθε ένα από τα επτά παιδιά του. Η απόφαση αυτή ήρθε αφού αντιμετώπισε επικρίσεις τόσο από εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας κρύπτο όσο και από τα mainstream μέσα ενημέρωσης μετά τα σχόλια του υπέρ του Bitcoin στο συνέδριο Bitcoin Miami τον Μάιο.

Ο Κένεντι αναγνώρισε ότι είχε επικριθεί επειδή υποστήριζε ένα “ευμετάβλητο εμπόρευμα” όπως το Bitcoin χωρίς να έχει καμία προσωπική επένδυση σε αυτό. Ωστόσο, αφού έλαβε μια σημαντική επιταγή, αποφάσισε να κάνει πράξη τις πεποιθήσεις του και αγόρασε δύο Bitcoin για καθένα από τα έξι βιολογικά του παιδιά, ηλικίας από 22 έως 38 ετών, και πιθανώς για το έβδομο παιδί του από τον γάμο του με την ηθοποιό Σέριλ Χάινς, η οποία είχε αποκτήσει μια κόρη πριν από τον γάμο τους το 2014.

Αρχικά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο για το Bitcoin, ο Κένεντι αρνήθηκε οποιαδήποτε προσωπική επένδυση στο κρυπτονόμισμα, δηλώνοντας ότι δεν είναι επενδυτής και ότι δεν προσφέρει επενδυτικές συμβουλές. Ωστόσο, η πρόσφατη αποκάλυψη δείχνει ότι όντως είχε συμμετοχές στο Bitcoin.

Μια οικονομική αποκάλυψη που διέρρευσε αργότερα επιβεβαίωσε ότι ο Κένεντι είχε Bitcoin αξίας “μεταξύ 100.001 και 250.000 δολαρίων” μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Λαμβάνοντας υπόψη την τιμή του Bitcoin εκείνη την εποχή, υποδηλώνει ότι μπορεί να είχε αγοράσει συνολικά 14 Bitcoin για περίπου 26.800 δολάρια τις ημέρες που ακολούθησαν το συνέδριο. Από την τρέχουσα ημερομηνία, η αξία του Bitcoin έχει αυξηθεί στα 29.327 δολάρια, πράγμα που σημαίνει ότι η επένδυση του Kennedy έχει αυξηθεί σε συνολικά 410.000 δολάρια.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Κένεντι επανέλαβε τη δέσμευσή του να στηρίξει το δολάριο των ΗΠΑ με Bitcoin αν εκλεγεί πρόεδρος και εξέφρασε την επιθυμία του να απαλλάξει το κρυπτονόμισμα από τους φόρους κεφαλαιακών κερδών. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι οι απαλλαγές αυτές θα πρέπει να ισχύουν κυρίως για τους μικρότερους επενδυτές και τις επιχειρήσεις, ώστε να αποφευχθεί η χορήγηση σημαντικών πλεονεκτημάτων σε μεγάλες εταιρείες όπως η BlackRock και η Goldman Sachs.

Η απόφαση του Κένεντι να επενδύσει στο Bitcoin ευθυγραμμίζεται με το όραμά του να χρησιμοποιήσει το κρυπτονόμισμα ως μέσο για την αναζωογόνηση της καινοτομίας στην Αμερική. Ενώ αυτή είναι η πρώτη δημόσια αναγνώρισή του ότι κατέχει Bitcoin, η επένδυσή του στο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο δείχνει την εμπιστοσύνη του στις δυνατότητές του για το μέλλον. Καθώς η αγορά κρύπτο συνεχίζει να εξελίσσεται, η στάση του Kennedy σχετικά με την ενσωμάτωση του Bitcoin στις εθνικές οικονομικές πολιτικές θα μπορούσε να διαμορφώσει συζητήσεις και προοπτικές σχετικά με τον ρόλο των κρυπτονομισμάτων στο ευρύτερο οικονομικό τοπίο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: