Η έγκριση για τα Spot Ethereum ETFs θα καθυστερήσει, λέει ο Gary Gensler

Ο Gary Gensler, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), ανέφερε ότι ενδέχεται να καθυστερήσει η διαδικασία έγκρισης των spot Ethereum ETF από τους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο CNBC στις 5 Ιουνίου, ο Gensler σημείωσε ότι η διαδικασία για την έγκριση των εν λόγω ETF από την SEC θα “πάρει κάποιο χρόνο”, υποδηλώνοντας έναν πιο αργό ρυθμό στην έγκριση των απαραίτητων δηλώσεων καταχώρισης S-1.

Προηγουμένως, στις 23 Μαΐου, η SEC ενέκρινε τις αιτήσεις 19b-4 από διάφορες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των VanEck, BlackRock, Fidelity, Grayscale, Franklin Templeton, ARK 21Shares, Invesco Galaxy και Bitwise. Παρά τις εγκρίσεις αυτές, το τελικό πράσινο φως για την εισαγωγή και διαπραγμάτευση αυτών των ETF στα αμερικανικά χρηματιστήρια θα μπορούσε να καθυστερήσει για αρκετούς μήνες.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Gensler παρατήρησε ότι οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων συχνά ασκούν δραστηριότητες που δεν επιτρέπονται για τα παραδοσιακά χρηματιστήρια, υποδεικνύοντας ότι η αυστηρή στάση της SEC όσον αφορά την επιβολή της νομοθεσίας θα συνεχιστεί. Η SEC έχει κινήσει νομικές ενέργειες κατά μεγάλων παικτών όπως η Ripple, η Coinbase, η Binance και η Kraken. Επιπλέον, η SEC διατάχθηκε πρόσφατα από δικαστή της Γιούτα να καταβάλει 1,8 εκατομμύρια δολάρια για “κακόπιστη συμπεριφορά” κατά τη διάρκεια νομικών διαδικασιών, γεγονός που οδήγησε στο κλείσιμο ενός από τα περιφερειακά γραφεία της.

Παρά τις πιθανές καθυστερήσεις που επισήμανε ο Gensler, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ξεκινήσει τις προκαταρκτικές διαδικασίες που είναι απαραίτητες για να διαπραγματεύονται τελικά αυτά τα ETF σε χρηματιστήρια. Αυτό έρχεται μετά την έγκριση από την SEC αρκετών αιτήσεων spot Bitcoin ETF πέντε μήνες νωρίτερα, ένα ορόσημο για τον κλάδο. Πριν από τα τελευταία σχόλια του Gensler, ο αναλυτής ETF του Bloomberg Eric Balchunas είχε προβλέψει πιθανή έναρξη στις 4 Ιουλίου για τα spot ETFs Ether.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έγκριση για τα spot ETFs Ether διεκπεραιώθηκε από το τμήμα συναλλαγών και αγορών της SEC χωρίς επίσημη ψηφοφορία από τους πέντε επιτρόπους. Ο Gensler προβλέπεται να παραμείνει πρόεδρος της SEC έως το 2026. Σε ένα άλλο μέτωπο, η θητεία της Επιτρόπου της SEC Caroline Crenshaw ολοκληρώθηκε στις 5 Ιουνίου, χωρίς να υπάρχει άμεση ανακοίνωση από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden σχετικά με την αντικατάσταση ή τη συνέχιση της θητείας της κατά τη στιγμή της παρούσας έκθεσης.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: