Η BlackRock και η Citadel υποστηρίζουν την έναρξη του νέου εθνικού χρηματιστηρίου στο Τέξας

Η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, και η Citadel Securities, ένας κορυφαίος διαπραγματευτής, φέρονται να υποστηρίζουν τη δημιουργία ενός νέου εθνικού χρηματιστηρίου στο Τέξας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal της 4ης Ιουνίου, το Χρηματιστήριο του Τέξας (TXSE) έχει ήδη συγκεντρώσει χρηματοδότηση ύψους περίπου 120 εκατομμυρίων δολαρίων και σχεδιάζει να καταθέσει τις αιτήσεις εγγραφής του στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) μέχρι το τέλος του 2024.

Το TXSE, που βρίσκεται σε μια πολιτεία που έχει επιδείξει άνοιγμα στα κρυπτονομίσματα, στοχεύει να παρέχει έναν πρόσθετο χώρο για τις εταιρείες με έμφαση στα κρύπτο που επιθυμούν να εισαχθούν δημοσίως. Μέχρι σήμερα, λίγες επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων διαπραγματεύονται στον Nasdaq, όπως το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase και διακεκριμένες εταιρείες εξόρυξης Bitcoin, όπως οι Riot Platforms και Marathon Digital.

Επιπλέον, και τα 11 εγκεκριμένα spot διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) Bitcoin είναι επί του παρόντος εισηγμένα τόσο στον Nasdaq όσο και στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE). Σημειώνεται ότι το TXSE ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την προσέλκυση εισηγμένων ETF.

Η πρόσφατη έγκριση από την SEC των spot ETFs Ether στις ΗΠΑ είναι μια θετική εξέλιξη, με τον αναλυτή του Bloomberg ETF Eric Balchunas να υποδεικνύει ότι η κυκλοφορία των spot ETFs Ether μέχρι το τέλος Ιουνίου έχει μια “νόμιμη πιθανότητα”.

Η δημιουργία ενός νέου χρηματιστηρίου είναι ελπιδοφόρα νέα για τους επενδυτές που επιθυμούν να εκτεθούν στα κρύπτο, καθώς εισάγει περισσότερες ανταγωνιστικές πιέσεις μεταξύ των μεγάλων χρηματιστηρίων όπως το NYSE και το Nasdaq. Αυτός ο ανταγωνισμός θα μπορούσε να οδηγήσει σε μειωμένα τέλη για την εισαγωγή στο χρηματιστήριο, γεγονός που θα ωφελήσει τις εταιρείες κρύπτο, ιδίως τους Bitcoin miners, διευκολύνοντας τη δημόσια εισαγωγή τους.

Οι τιμές των μετοχών των εταιρειών εξόρυξης Bitcoin έχουν παρατηρηθεί να ανεβαίνουν ως απάντηση στις ευνοϊκές εξελίξεις στον τομέα των κρυπτονομισμάτων, όπως η έγκριση των ETFs Bitcoin ή γεγονότα όπως η μείωση του Bitcoin κατά το ήμισυ (bitcoin halving). Στις 20 Απριλίου, αναφέρθηκε ότι αρκετές μετοχές εξόρυξης Bitcoin στον Nasdaq σημείωσαν σημαντική αύξηση των τιμών τους κατά τις 24 ώρες που προηγήθηκαν του γεγονότος του bitcoin halving.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: