Η Binance μπορεί να έχει πει ψέματα στους νομοθέτες των ΗΠΑ, υποστηρίζουν γερουσιαστές: Έκθεση

Η Binance ενδέχεται να έχει παραπλανήσει τους νομοθέτες στις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με τις επιχειρηματικές της συναλλαγές και τη σχέση της με την τοπική της μονάδα σε επιστολή που έστειλε τον Μάρτιο, ανέφερε το Bloomberg στις 8 Ιουνίου.

Σε επιστολή που απέστειλαν στον Γενικό Εισαγγελέα των Ηνωμένων Πολιτειών Merrick, οι γερουσιαστές Elizabeth Warren και Chris Van Hollen ζήτησαν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να διερευνήσει εάν η Binance έκανε ψευδή δήλωση στο Κογκρέσο νωρίτερα φέτος. Σε μήνυση που κατατέθηκε στις 5 Ιουνίου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) ισχυρίστηκε ότι η παγκόσμια οντότητα της Binance και η αμερικανική μονάδα ήταν αναμεμειγμένες.

Τον Μάρτιο, τρεις Αμερικανοί γερουσιαστές με επικεφαλής την Elizabeth Warren έστειλαν επιστολή στον CEO της Binance Changpeng “CZ” Zhao και στον CEO της Binance.US Brian Shroder αμφισβητώντας τις λειτουργίες του ανταλλακτηρίου και ζητώντας ισολογισμούς. Τότε, οι γερουσιαστές ισχυρίστηκαν ότι η Binance και ο αμερικανικός της βραχίονας προσπαθούσαν να παρακάμψουν τις τοπικές ρυθμιστικές αρχές, να αποφύγουν τις κυρώσεις και να διευκολύνουν το ξέπλυμα χρήματος.

Σχεδόν τρεις εβδομάδες αργότερα, ο επικεφαλής στρατηγικής της Binance, Patrick Hillman, έστειλε τα έγγραφα που ζητήθηκαν στο Κογκρέσο μαζί με μια επιστολή 14 σελίδων που αναφερόταν στο ιστορικό συμμόρφωσης του ανταλλακτηρίου, αναγνωρίζοντας τα προηγούμενα λάθη και υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία έχει οικοδομήσει σταθερές πολιτικές Know Your Customer και Anti-Money Laundering τα τελευταία χρόνια.

Γιατί έχει σημασία η ανεξαρτησία της Binance.US;

Η ανεξαρτησία της Binance.US από την παγκόσμια ενότητά της είναι κρίσιμη για δύο λόγους: τη ρυθμιστική δικαιοδοσία και την ευθύνη σε περίπτωση αποτυχίας, δήλωσε ο καθηγητής νομικής του Πανεπιστημίου Syracuse, Jack Graves, στο Cointelegraph.

“Αν δεν τις κρατήσετε ανεξάρτητες, τότε οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ θα κυνηγήσουν την Binance International και θα πουν ότι έχουμε δικαιοδοσία επειδή ενεργείτε μέσω της αμερικανικής οντότητας. Και στην πραγματικότητα, νομίζω ότι η SEC το εξετάζει αυτό”, δήλωσε ο Graves.

Η δεύτερη σχετική πτυχή έγκειται στην πιθανότητα πτώχευσης της Binance.US. Ο Graves σημείωσε ότι υπάρχει μια βασική αρχή σύμφωνα με την οποία μια εταιρεία και όχι οι ιδιοκτήτες της είναι υπεύθυνοι για τα χρέη της. “Έτσι, εφόσον η Binance.US είναι πλήρως ανεξάρτητη και καταλήξει σε πτώχευση, η Binance international δεν υποχρεούται να πληρώσει τα χρέη της Binance.US”.

Εάν οι εταιρείες αναμείγνυαν κεφάλαια, οι ιδιοκτήτες, δηλαδή η παγκόσμια μονάδα της Binance, θα ήταν υπεύθυνοι σε περίπτωση πτώχευσης. “Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το εταιρικό πέπλο, στην πραγματικότητα, παρέχει περιορισμένη ευθύνη για τους ιδιοκτήτες. Και μια μητρική εταιρεία, όπως η Binance international, είναι ακριβώς όπως κάθε άλλος ιδιοκτήτης, προστατεύεται. Προστατεύεται από την ευθύνη, εφόσον οι εταιρείες αυτές είναι πραγματικά ανεξάρτητες”, συνέχισε ο Graves, εξηγώντας ότι μπορεί να υπάρξουν εξαιρέσεις.

Στις 5 Ιουνίου, οι εταιρείες εξέδωσαν ξεχωριστές απαντήσεις στην αγωγή της SEC. Η παγκόσμια μονάδα της Binance ισχυρίστηκε ότι “συνεργάστηκε ενεργά με τις έρευνες της SEC και […] εργάστηκε σκληρά για να απαντήσει στις ερωτήσεις τους και να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες τους”. Το ανταλλακτήριο ανέφερε επίσης ότι: “Η Binance δεν έχει καμία σχέση με το ανταλλακτήριο: “Παρόλο που λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας τους ισχυρισμούς της SEC, δεν θα έπρεπε να αποτελέσουν αντικείμενο εκτελεστικής δράσης της SEC, πόσο μάλλον σε επείγουσα βάση”.

Η Binance.US έγραψε στο Twitter ότι οι ισχυρισμοί της SEC είναι το “τελευταίο παράδειγμα ρύθμισης μέσω επιβολής”. Η αγωγή “είναι αβάσιμη και σκοπεύουμε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας σθεναρά”, συνέχισε.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: