Ο Πρόεδρος της SEC Gensler λέει η crypto φρενίτιδα είναι γεμάτη με “hucksters, απατεώνες, scam artists”

Η τρέχουσα φρενίτιδα των κρύπτο “θυμίζει αυτό που είχαμε τη δεκαετία του 1920 πριν από τη θέσπιση των ομοσπονδιακών νόμων περί κινητών αξιών”, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Gary Gensler. “Hucksters. Fraudsters. Scam artists. Ponzi schemes. Το κοινό που έμεινε στην ουρά του πτωχευτικού δικαστηρίου”.

Μιλώντας εξ αποστάσεως στο παγκόσμιο συνέδριο Piper Sandler Global Exchange and FinTech Conference στη Νέα Υόρκη, ο Gensler δήλωσε ότι τα περισσότερα crypto tokens είναι τίτλοι και εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της SEC. Επανέλαβε επίσης ότι τα ανταλλακτήρια που καταχωρίζουν τέτοια tokens πρέπει να εγγραφούν στη ρυθμιστική αρχή.

“Οι crypto securities markets δεν πρέπει να επιτραπεί να υπονομεύσουν την καλοπληρωμένη εμπιστοσύνη του κοινού στις κεφαλαιαγορές”, δήλωσε ο Gensler. “Οι αγορές κρύπτο δεν θα πρέπει να επιτραπεί να βλάψουν τους επενδυτές”.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αυτή την εβδομάδα άσκησε χωριστές αγωγές κατά της Binance και της Coinbase, ισχυριζόμενες ότι είχαν προσφέρει παράνομα λειτουργίες διαμεσολάβησης τίτλων χωρίς να τις έχουν καταχωρίσει στην ρυθμιστική αρχή. Ο οργανισμός ισχυρίστηκε επίσης ότι η Coinbase ανακάτεψε τις λειτουργίες του ανταλλακτηρίου, του χρηματιστή-διαπραγματευτή και του κέντρου εκκαθάρισης. Η SEC κατηγόρησε επίσης την Binance για ανάμειξη των περιουσιακών στοιχείων των επενδυτών.

Gensler: Τα περισσότερα Τόκενς είναι τίτλοι

“Το Κογκρέσο συμπεριέλαβε έναν μακρύ κατάλογο 30 και πλέον στοιχείων στον ορισμό του τίτλου, συμπεριλαμβανομένου του όρου “επενδυτικό συμβόλαιο””, δήλωσε ο Gensler.

Πρόσθεσε ότι “η συντριπτική πλειονότητα των crypto tokens πληροί το κριτήριο του επενδυτικού συμβολαίου… Έτσι, οι εκδότες κρυπτο τίτλων πρέπει να καταχωρίσουν την προσφορά και την πώληση των επενδυτικών συμβολαίων τους στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ή να πληρούν τις προϋποθέσεις για εξαίρεση”.

Ο Γκένσλερ αντέδρασε επιθετικά σε όσους από τη βιομηχανία κρύπτο λένε ότι η SEC δεν έχει ορίσει τι είναι και τι δεν είναι τίτλος.

“Όταν οι συμμετέχοντες στην αγορά κρύπτο περιουσιακών στοιχείων βγαίνουν στο Twitter ή στην τηλεόραση και λένε ότι δεν είχαν “δίκαιη ειδοποίηση” ότι η συμπεριφορά τους θα μπορούσε να είναι παράνομη, μην το πιστεύετε”, είπε. “Μπορεί να έχουν λάβει μια υπολογισμένη οικονομική απόφαση να αναλάβουν τον κίνδυνο επιβολής της νομοθεσίας ως κόστος της επιχειρηματικής δραστηριότητας”.

Ο Gensler επανέλαβε επίσης ότι τα ανταλλακτήρια κρύπτο εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της SEC. “Δεδομένου ότι τα περισσότερα crypto tokens υπόκεινται στους νόμους περί κινητών αξιών, προκύπτει ότι οι περισσότεροι διαμεσολαβητές κρυπτογράφησης πρέπει επίσης να συμμορφώνονται με τους νόμους περί κινητών αξιών”, δήλωσε.

“Αυτές οι υποτιθέμενες αποτυχίες στερούν από τους επενδυτές κρίσιμες προστασίες, συμπεριλαμβανομένων των εγχειριδίων κανόνων που αποτρέπουν την απάτη και τη χειραγώγηση, των κατάλληλων γνωστοποιήσεων, του διαχωρισμού των περιουσιακών στοιχείων των πελατών, των διασφαλίσεων κατά των συγκρούσεων συμφερόντων, της εποπτείας από έναν αυτορρυθμιζόμενο οργανισμό και της επιθεώρησης ρουτίνας από την SEC”.

Ο Gensler κατηγόρησε τα ανταλλακτήρια κρύπτο που απέτυχαν να διαχωριστούν από τις λειτουργίες του χρηματιστή-διαπραγματευτή.

“Rich, αν κάποιος από τους προηγούμενους ομιλητές σας έλεγε ότι συνδυάζουν αυτές τις λειτουργίες ή ότι συναλλάσσονται κρυφά εναντίον των πελατών τους χωρίς να συμμορφώνονται με τους κανόνες μας, κανείς σε αυτή την αίθουσα δεν θα το ανεχόταν”, είπε ο Gensler στον Rich Repetto, πρόεδρο του συνεδρίου της Piper Sandler και ανώτερο αναλυτή ερευνών της εταιρείας.

Ο Gensler λέει ότι οι επιχειρήσεις κρύπτο “ξέρουν πώς να εγγραφούν”

Σε ένα τμήμα ερωτήσεων και απαντήσεων με τον Repetto, ο Gensler απέρριψε τα παράπονα των εταιρειών κρύπτο ότι η πορεία προς την καταχώριση είναι ασαφής, λέγοντας ότι οι εταιρείες αυτές “γνωρίζουν πώς να εγγραφούν”.

Ο Gensler ρωτήθηκε επίσης αν το Κογκρέσο χρειάζεται να περάσει συνολική νομοθεσία για τα κρύπτο. Δεν απάντησε άμεσα στην ερώτηση, αλλά απέρριψε τα επιχειρήματα ότι οι κανόνες σχετικά με το ποια περιουσιακά στοιχεία είναι ή δεν είναι τίτλοι είναι πολύ σκοτεινοί.

“Το να μην μας αρέσει η απάντηση δεν ισοδυναμεί με έλλειψη σαφήνειας”, δήλωσε.

Ο Γκένσλερ δεν αναφέρθηκε στους ισχυρισμούς των δικηγόρων της Binance ότι προσφέρθηκε να γίνει σύμβουλος στο ανταλλακτήριο κρύπτο το 2019. Εκείνη την περίοδο, ο Gensler δίδασκε στο Sloan School of Management του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης.

Κανένα χρονοδιάγραμμα σχετικά με τη δομή της αγοράς, την πληρωμή για τους κανόνες ροής εντολών

Ξεχωριστά, ο Gensler δήλωσε ότι οι προτεινόμενοι κανόνες για τη δομή της αγοράς, συμπεριλαμβανομένου ενός που αφορά την πληρωμή για τη ροή εντολών, έχουν δημιουργήσει 20.000 επιστολές σχολίων. Απέφυγε να προσφέρει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ληφθεί οριστική απόφαση σχετικά με την έγκριση των κανόνων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: