Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Haun Ventures λέει για απίθανη προσφυγή της SEC στην υπόθεση Ripple, αναφέροντας ότι ο οργανισμός επωφελείται από την υπάρχουσα σύγχυση

Η Katie Haun, διευθύνουσα σύμβουλος της Haun Ventures και πρώην ομοσπονδιακή εισαγγελέας, εξέφρασε αμφιβολίες ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών θα ασκήσει αμέσως έφεση κατά της απόφασης στην υπόθεση Ripple. Σύμφωνα με την Haun, η SEC επωφελείται επί του παρόντος από την “τρέχουσα σύγχυση” που περιβάλλει τους κανονισμούς κρύπτο και θα διακινδύνευε την ατζέντα επιβολής της επιδιώκοντας μια έφεση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε νομική σαφήνεια.

Η δικαστής Analisa Torres χορήγησε μερική συνοπτική απόφαση υπέρ της Ripple Labs στις 13 Ιουλίου, που αφορούσε την ταξινόμηση του XRP ως τίτλου. Ενώ ορισμένοι ανέμεναν μια πιθανή έφεση από την SEC, η Haun πήγε στο Twitter στις 15 Ιουλίου για να εξηγήσει τον σκεπτικισμό της σχετικά με μια άμεση έφεση. Πρότεινε ότι η ατζέντα επιβολής της SEC βασίζεται στην υπάρχουσα ασάφεια και η απώλεια της έφεσης θα μπορούσε να υπονομεύσει τις μελλοντικές δράσεις της.

Η προοπτική της Haun ευθυγραμμίζεται με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ripple Labs Brad Garlinghouse, ο οποίος επίσης πιστεύει ότι μια προσφυγή από την SEC μπορεί να μην γίνει για αρκετά χρόνια. Ο Garlinghouse πρόσθεσε ότι μια έφεση θα ενίσχυε μόνο την απόφαση της δικαστού Torres ότι το XRP δεν είναι τίτλος.

Ένας άλλος σχολιαστής της Ripple και δικηγόρος των ΗΠΑ, ο Jeremy Hogan, μοιράστηκε την πεποίθησή του ότι η SEC πιθανότατα θα ασκήσει έφεση μετά την ολοκλήρωση της δίκης μεταξύ της SEC και της Ripple, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2024.

Η SEC εμπλέκεται επί του παρόντος σε αγωγές κατά των μεγάλων ανταλλακτηρίων Binance και Coinbase για φερόμενες παραβιάσεις της νομοθεσίας περί κινητών αξιών. Αν και η πρόσφατη απόφαση για την υπόθεση Ripple δεν δημιουργεί δεσμευτικό προηγούμενο, θα μπορούσε ενδεχομένως να επηρεάσει την έκβαση αυτών των υποθέσεων.

Οι εκκλήσεις για ανάληψη δράσης από το Κογκρέσο για την παροχή νομικής σαφήνειας στον κλάδο των κρύπτο έχουν γίνει πιο δυνατές στον απόηχο της απόφασης. Ο Brian Quintenz, πρώην επίτροπος της Commodity Futures Trading Commission και επί του παρόντος επικεφαλής πολιτικής στο ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων κρύπτο a16z, τόνισε ότι η απόφαση επιτείνει την αβεβαιότητα για τους επιχειρηματίες και τους κατασκευαστές. Η γερουσιαστής των ΗΠΑ Cynthia Lummis επανέλαβε το ίδιο κλίμα, τονίζοντας την επείγουσα ανάγκη να θεσπίσει το Κογκρέσο ένα ολοκληρωμένο ρυθμιστικό πλαίσιο για τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων υπό το φως της απόφασης.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: