Το Aave Protocol αποκαλύπτει το GHO Stablecoin στο Ethereum Mainnet

Η Aave, ένα πρωτόκολλο αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi), παρουσίασε το νέο αλγοριθμικό stablecoin της, το GHO, στο mainnet του Ethereum. Μέχρι στιγμής, το GHO έχει minted με συνολική αξία 2,19 εκατομμύρια δολάρια.

Σε ένα blog post στις 16 Ιουλίου, η Aave ανακοίνωσε το λανσάρισμα του GHO, περιγράφοντάς το ως ένα αποκεντρωμένο και υπερκαλυμμένο stablecoin. Το stablecoin υποστηρίζεται από ένα ευρύ φάσμα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένου του εγγενούς νομίσματος του Ethereum,και του δικού του token το AAVE.

Η εισαγωγή του GHO στο mainnet ακολουθεί μια ψηφοφορία για τη διακυβέρνηση της κοινότητας, κατά την οποία σχεδόν το 100% των 424 διευθύνσεων που συμμετείχαν ψήφισαν υπέρ του stablecoin.

Σε αντίθεση με ορισμένα centralized stablecoins που έχουν αντιμετωπίσει κριτική για την έλλειψη διαφάνειας όσον αφορά τα αποθεματικά τους, η Aave διασφαλίζει ότι τα περιουσιακά στοιχεία που υποστηρίζουν το GHO είναι διαφανή, επαληθεύσιμα και μπορούν να ελεγχθούν μέσω δεδομένων on-chain. Η Aave υπογράμμισε ότι όλες οι συναλλαγές εκτελούνται μέσω αυτοεκτελούμενων έξυπνων συμβολαίων και τα δεδομένα που αφορούν τις συναλλαγές του GHO είναι προσβάσιμα και ελέγξιμα απευθείας από το blockchain ή μέσω διαφόρων διεπαφών χρήστη.

Επιπλέον, η Aave δήλωσε ότι τα έσοδα που παράγονται από το GHO θα συνεισφέρουν στο ταμείο του αποκεντρωμένου αυτόνομου οργανισμού (DAO), με τη διακυβέρνηση να ανατίθεται στους κατόχους των token AAVE και stkAAVE.

Το stablecoin GHO είναι πλέον διαθέσιμο στο κοινό, επιτρέποντας σε οποιονδήποτε να κάνει mint το GHO χρησιμοποιώντας περιουσιακά στοιχεία που παρέχονται στην αγορά Aave Protocol V3 Ethereum ως εγγύηση, εξασφαλίζοντας over-collateralization από πολλαπλά περιουσιακά στοιχεία.

Το λανσάρισμα του GHO προστίθεται στο αυξανόμενο τοπίο των αλγοριθμικών stablecoins DeFi-native. Στις 4 Μαΐου, το πρωτόκολλο DeFi Curve εισήγαγε τη ναυαρχίδα του αλγοριθμικού stablecoin, το crvUSD. Επί του παρόντος, το βασισμένο στο Ethereum stablecoin της MakerDAO, DAI, παραμένει το μεγαλύτερο αλγοριθμικό stablecoin σε κυκλοφορία, με κεφαλαιοποίηση αγοράς 4,28 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία του DefiLlama.

Ωστόσο, οι centralized εκδότες, όπως η Tether και η Circle, συνεχίζουν να κυριαρχούν στην αγορά stablecoin. Το USDT της Tether και το USDC της Circle αντιστοιχούν στο 87% της συνολικής κυκλοφοριακής προσφοράς όλων των stablecoins που είναι συνδεδεμένα με το δολάριο των ΗΠΑ.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το GHO διαπραγματεύεται ελαφρώς κάτω από την επιθυμητή πρόσδεση του 1 δολαρίου, στα 0,9927 δολάρια, και έχει φτάσει στο χαμηλό των 0,9814 δολαρίων στις 16 Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinMarketCap.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: