Η Crypto.com αναστέλλει την υπηρεσία ανταλλαγής θεσμικών συναλλαγών στις ΗΠΑ

Η Crypto.com δεν θα εξυπηρετεί πλέον θεσμικούς πελάτες στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού ανακοίνωσε την αναστολή της υπηρεσίας από τις 21 Ιουνίου.

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων με έδρα τη Σιγκαπούρη επικαλέστηκε την περιορισμένη ζήτηση από θεσμικούς πελάτες ως κύριο λόγο για την κίνηση αυτή, η οποία επιδεινώθηκε από τη δοκιμή των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά.

Σε ανακοίνωση της Crypto.com σημειώνεται ότι οι θεσμικοί χρήστες της πλατφόρμας ενημερώθηκαν εκ των προτέρων για την απόφαση αναστολής της υπηρεσίας. Η εφαρμογή και η πλατφόρμα της Crypto.com για λιανικές αγορές μέσω κινητού τηλεφώνου παραμένει πλήρως λειτουργική στις ΗΠΑ.

Οι Αμερικανοί χρήστες λιανικής εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στη διαπραγμάτευση παραγώγων κρυπτονομισμάτων που ρυθμίζονται από την CFTC, καθώς και στην προσφορά UpDown Options, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να ανοίγουν θέσεις διαπραγμάτευσης long ή short σε μελλοντικές κινήσεις διαφόρων κρυπτονομισμάτων.

Η Crypto.com παραμένει ανοιχτή σε μια πιθανή επανέναρξη του θεσμικού της ανταλλακτηρίου στις ΗΠΑ.

Ενώ κλείνει την αυλαία για τη θεσμική προσφορά της στις ΗΠΑ, η Crypto.com έλαβε πρόσφατα επίσημη άδεια μεγάλου ιδρύματος πληρωμών (MPI) για υπηρεσίες ψηφιακών συμβόλων πληρωμών (DPT) από τη Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης (MAS), επιτρέποντάς της να προσφέρει τις υπηρεσίες της στη χώρα.

Ο Ιούνιος του 2023 αποδείχθηκε ταραχώδης για τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στην Αμερική. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) έβαλε στο στόχαστρο τις Binance.US και Coinbase, ξεκινώντας νομικές διαδικασίες εναντίον και των δύο ανταλλακτηρίων για πληθώρα υποτιθέμενων παραβιάσεων της νομοθεσίας περί κινητών αξιών.

Το ευρύτερο οικοσύστημα κρυπτονομισμάτων έχει χτυπήσει τις ενέργειες της SEC, καθώς η ρυθμιστική καταστολή του κλάδου από τις ΗΠΑ φαίνεται να αυστηροποιείται περίπου οκτώ μήνες μετά την κατάρρευση της FTX.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: