Η Robinhood θα διαγράψει SOL, ADA,Matic εν μέσω Crypto Crackdown της SEC

Σε απάντηση στην πρόσφατη ρυθμιστική καταστολή από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) στα μεγάλα ανταλλακτήρια κρύπτο Binance και Coinbase, η Robinhood επανεξετάζει ενεργά τις προσφορές κρυπτονομισμάτων της, αποκάλυψε έκθεση του Bloomberg.

Η SEC μήνυσε τις Binance και Coinbase, χαρακτηρίζοντας πάνω από δώδεκα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που είναι εισηγμένα στα χρηματιστήρια ως μη εγγεγραμμένους τίτλους. Ο οργανισμός ισχυρίζεται ότι η Binance και η Coinbase παραβίασαν τη νομοθεσία περί κινητών αξιών, επιτρέποντας στους πελάτες των ΗΠΑ να συναλλάσσονται περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 120 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θέτοντας τους επενδυτές σε κίνδυνο.

Υπό το πρίσμα αυτών των εξελίξεων, ο επικεφαλής νομικός σύμβουλος της Robinhood, Dan Gallagher, ενημέρωσε το Κογκρέσο ότι η χρηματιστηριακή εταιρεία επανεξετάζει τις προσφορές κρύπτο. Η εταιρεία σκοπεύει να επανεξετάσει την ανάλυση της SEC για να καθορίσει τι ενέργειες, εάν υπάρχουν, θα λάβει.

Η Robinhood επιτρέπει σήμερα στους χρήστες της να διαπραγματεύονται περίπου 18 διαφορετικά ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, αριθμός σημαντικά μικρότερος σε σύγκριση με τις εκατοντάδες επιλογές που είναι διαθέσιμες στο Binance και το Coinbase. Ειδικότερα, ορισμένα από αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των Solana (SOL), Cardano (ADA) και Polygon (MATIC), κατονομάστηκαν ως μη εγγεγραμμένοι τίτλοι από την SEC στις πρόσφατες αγωγές της κατά της Binance και της Coinbase.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διαγραφεί κρυπτονομίσματα από το Robinhood. Ωστόσο, εάν η Robinhood διαπιστώσει ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει νομικές ενέργειες σχετικά με αυτά τα μάρκες, είναι πιθανό να αφαιρεθούν από την πλατφόρμα.

Η ενδεχόμενη διαγραφή από το ανταλλκτήριο θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην τιμή αυτών των σημαντικών κρύπτο τοκενς. Το α’ τρίμηνο του 2023, η Robinhood ανέφερε έσοδα από κρυπτονομίσματα ύψους 38 εκατομμυρίων δολαρίων, λιγότερο από το 10% των συνολικών καθαρών εσόδων της ύψους 441 εκατομμυρίων δολαρίων. Παρά τις ενέργειες της SEC, τα μεγαλύτερα κρυπτο όπως το Bitcoin και το Ethereum, καθώς και τα σημαντικά Proof-of-Work tokens όπως το Litecoin και το Dogecoin, δεν αναφέρθηκαν στην αγωγή.

Καθώς η κατάσταση συνεχίζει να εξελίσσεται, το μέλλον αυτών των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στο Robinhood και σε άλλα μεγάλα ανταλλακτήρια παραμένει αβέβαιο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: