Η Coinbase λανσάρει wallet-as-a-service για επιχειρήσεις

Το Crypto Exchange Coinbase λάνσαρε μια νέα επιχειρηματική λύση για επιχειρήσεις που θέλουν να προσφέρουν πορτοφόλια Web3 στους πελάτες τους — μια κίνηση που λέει ότι θα βοηθήσει στον εξορθολογισμό της υιοθέτησης προϊόντων και υπηρεσιών Web3. 

Το wallet-as-a-service της Coinbase ή WaaS, παρέχει στις επιχειρήσεις την τεχνική υποδομή για τη δημιουργία και την κυκλοφορία προσαρμόσιμων πορτοφολιών on-chain, η ανταλλαγή που ανακοίνωσε στις 8 Μαρτίου. Συγκεκριμένα, η WaaS παρέχει μια διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών πορτοφολιού (API) που επιτρέπει στις επιχειρήσεις για να δημιουργήσετε πορτοφόλια για απλή ενσωμάτωση πελατών, προγράμματα αφοσίωσης ή αγορές εντός παιχνιδιού.

Σύμφωνα με την Coinbase, τα πορτοφόλια Web3 έχουν δυσκολευτεί να κερδίσουν ευρύτερη γενική αποδοχή λόγω της πολυπλοκότητάς τους, της κακής εμπειρίας χρήστη και των προκλήσεων που σχετίζονται με τη διατήρηση των μνημονικών σπόρων.

Όταν ρωτήθηκε για το πώς το WaaS επιλύει την πολυπλοκότητα των πορτοφολιών Web3, ο επικεφαλής του προϊόντος στις πλατφόρμες προγραμματιστών Web3 της Coinbase, Patrick McGregor, είπε ότι η νέα λύση παρέχει «έλεγχο στις εμπειρίες προϊόντων από άκρο σε άκρο», μειώνοντας το «κόστος υλοποίησης και την πολυπλοκότητα » και βοηθά τις επωνυμίες να βελτιώσουν την ασφάλεια μειώνοντας ταυτόχρονα τους κινδύνους.  

«Σήμερα, οι εταιρείες αναγκάζονται να ωθήσουν τους χρήστες τους μέσα από συγκεχυμένες ροές ενσωμάτωσης, συχνά δίνοντας οδηγίες στους χρήστες να κατεβάζουν πορτοφόλια τρίτων με αυτοεξυπηρέτηση», είπε. «Αυτή η αλλαγή περιβάλλοντος έχει ως αποτέλεσμα υψηλά ποσοστά εγκατάλειψης κατά την ενσωμάτωση, που σημαίνει ότι μια εταιρεία δεν είναι ποτέ σε θέση να παραδώσει το προϊόν της στους χρήστες».

Η εργαλειοθήκη WaaS ενσωματώνει τον υπολογισμό πολλαπλών μερών (MPC) , μια μορφή κρυπτογραφίας που επιτρέπει σε πολλά μέρη να υπολογίζουν από κοινού μια συνάρτηση χωρίς να αποκαλύπτουν τις εισροές τους μεταξύ τους. Στην πράξη, το MPC λέγεται ότι ενισχύει την ασφάλεια του ιδιωτικού κλειδιού στις πλατφόρμες Web3. Ένα κρυπτοπορτοφόλι MPC επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν τα ψηφιακά τους στοιχεία με μεγαλύτερη ασφάλεια, επειδή τα ιδιωτικά τους κλειδιά χωρίζονται σε πολλαπλά μέρη και διανέμονται μεταξύ των μερών που εμπλέκονται στο πρωτόκολλο. 

«Τα προβλήματα απώλειας κλειδιού που μαστίζουν τον παραδοσιακό κόσμο της αυτοεπιμέλειας αποφεύγονται με τη λειτουργία κρυπτογράφησης MPC του WaaS», εξήγησε ο McGregor. «Τα [κιτ ανάπτυξης λογισμικού] παρέχουν ισχυρή, φιλική προς το χρήστη λειτουργία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για να διασφαλιστεί ότι οι χρήστες συνεχίζουν να διατηρούν πρόσβαση στα περιουσιακά τους στοιχεία».

Η υποδομή WaaS του ανταλλακτηρίου κρύπτο χρησιμοποιείται αυτήν τη στιγμή από εταιρείες όπως οι Floor, Moonray, thirdweb και tokenproof.

Η ανάπτυξη υποδομής Web3 φαίνεται να θερμαίνεται εν μέσω χειμώνα κρύπτο, καθώς νεοφυείς επιχειρήσεις, εταιρείες και επενδυτές προσπαθούν να καθορίσουν το μελλοντικό όραμα του αποκεντρωμένου Διαδικτύου. Αν και δεν είναι όλοι πεπεισμένοι ότι οι τρέχουσες μέθοδοι Web3 προωθούν τις αρχές της αποκέντρωσης, οι εξελίξεις γύρω από το MPC και το αποκεντρωμένο απόρρητο υποδηλώνουν ότι πολλοί στον κλάδο το λαμβάνουν σοβαρά υπόψη.

Ο McGregor σημείωσε ότι πολλές εταιρείες «επιδιώκουν να χτίσουν για το Web3 πριν από την επόμενη ανοδική αγορά», μια περίοδο κατά την οποία οι τιμές των κρυπτονομισμάτων γενικά αυξάνονται. Η Coinbase «βλέπει έντονο ενθουσιασμό σχετικά με το περιεχόμενο που καλύπτεται από διακριτικά (τόσο για διαδικτυακές ευκαιρίες όσο και για φυσικές περιπτώσεις χρήσης του πραγματικού κόσμου), τη μετακίνηση προγραμμάτων αφοσίωσης στην αλυσίδα, τις βαθιές ενσωματώσεις μεταξύ παιχνιδιών και περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν σε χρήστες και πολλά άλλα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/coinbase-launches-wallet-as-a-service-for-businesses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: