Cryptocurrency

Δεν είναι το τέλος των κρύπτο: Ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων της ΕΕ δίνει 5 λόγους

Ο συνεχιζόμενος χειμώνας κρυπτονομισμάτων και οι μαζικές καταρρεύσεις στον κλάδο δεν σημαίνουν ότι ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία όπως το Bitcoin είναι καταδικασμένες να αποτύχουν, σύμφωνα με μεγάλο Ευρωπαίο διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων.

Παρά το γεγονός ότι η BTC απέτυχε να προστατεύσει τους επενδυτές από τον αυξανόμενο πληθωρισμό το 2021 και το 2022, η περιορισμένη προσφορά του Bitcoin μπορεί να εξακολουθήσει να προσελκύει περισσότερη προσοχή εάν ο πληθωρισμός παραμείνει πάνω από τους στόχους των κεντρικών τραπεζών, σύμφωνα με στελέχη επενδύσεων του διαχειριστή επενδύσεων Amundi με έδρα το Παρίσι.

Ο επικεφαλής επενδύσεων της Amundi Mortier Vincent και ο μακροοικονομολόγος Perrier Tristan δημοσίευσαν στις 2 Μαρτίου μια θεματική εργασία που αναλύει την κατάσταση και τις προοπτικές της αγοράς κρύπτο. Το στέλεχος υποστήριξε ότι το Bitcoin απέτυχε να χρησιμεύσει ως αντιστάθμιση πληθωρισμού τα τελευταία δύο χρόνια λόγω «δραματικών αυξήσεων στα επιτόκια πολιτικής και της αγοράς», που πίεσαν «όλες τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων».

Σύμφωνα με τους συντάκτες της εφημερίδας, τα ονομαστικά επιτόκια είναι πιθανό να σταματήσουν να αυξάνονται ή ακόμη και να πέσουν σε περίπτωση που ο πληθωρισμός είναι υψηλός, αλλά δεν αυξάνεται. Μια τέτοια κατάσταση θα οδηγούσε δυνητικά σε μια ανοδική αγορά για το Bitcoin, δήλωσε τα στελέχη επενδύσεων της Amundi, δηλώνοντας:

«Αυτό είναι ένα πολύ πιο ευνοϊκό περιβάλλον για ένα περιουσιακό στοιχείο του οποίου η προσφορά είναι πεπερασμένη και έχει μεγάλη διάρκεια στην ουσία, καθώς το κύριο αξιοθέατο του είναι οι μελλοντικές του δυνατότητες και όχι η τρέχουσα κατάστασή του».

Οι αναλυτές έδωσαν επίσης πέντε λόγους για τους οποίους οι πρόσφατες οπισθοδρομήσεις στη βιομηχανία κρύπτο – συμπεριλαμβανομένων των καταρρεύσεων εταιρειών όπως η FTX ή η Celsius – μπορεί να μην σημαίνουν το τέλος των κρυπτονομισμάτων.

Η πρόσφατη κρίση είναι πιθανό να φέρει πιο ρεαλιστικές προσδοκίες από τη βιομηχανία και να «διαχωρίσει “the wheat from the chaff”», είπε τα στελέχη της Amundi. Συνέκριναν τα κρύπτο με μετοχές τεχνολογίας blue-chip, οι οποίες επίσης γνώρισαν άγρια ​​κατάρρευση τιμών πριν αρχίσουν να ευδοκιμούν. Οι αναλυτές σημείωσαν επίσης ότι η τρέχουσα ύφεση της αγοράς εξακολουθεί να συμβαδίζει με τους ιστορικούς κύκλους τιμών του Bitcoin .

Ιστορικό διάγραμμα τιμών Bitcoin. Πηγή: CoinGecko

Ο Vincent και ο Tristan ανέφεραν την επιτυχημένη στροφή του Ethereum σε ένα blockchain απόδειξης συμμετοχής , υπογραμμίζοντας τις δυνατότητες του κλάδου στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Τα στελέχη σημείωσαν επίσης ότι οι βασικές προτάσεις αξίας της κρύπτο, όπως η αποκέντρωση και το αμετάβλητο των συναλλαγών, δεν έχουν επηρεαστεί από την κρίση.

Ένας άλλος λόγος είναι ότι εξέχουσες εταιρείες σε χρηματοοικονομικούς και άλλους κλάδους δεν έχουν σταματήσει να εκφράζουν εντελώς το ενδιαφέρον τους για τα κρύπτο, με βαριές εταιρείες όπως η Blackrock να αποκτούν μερίδιο στην Circle το 2022 .

Τέλος, η ρύθμιση πιθανότατα θα έχει πιο θετικό αντίκτυπο στον κλάδο παρά το γεγονός ότι σίγουρα θα προκαλέσει προσωρινές μειώσεις των τιμών, υποστήριξαν οι αναλυτές. Τόνισαν ότι πολλές ρυθμιστικές αρχές προτίμησαν τελικά να μην βάλουν μια γενική απαγόρευση των κρύπτο μετά από αρκετές προσπάθειες και ότι οι προηγμένες οικονομίες το βλέπουν τώρα ως μια πιθανότητα.

Παρά το γεγονός ότι εξέφρασαν κάποιο επίπεδο αισιοδοξίας για το μέλλον των κρύπτο, τα στελέχη επενδύσεων της Amundi εξακολουθούν να σημείωσαν ότι η πραγματική οικονομική χρησιμότητα των κρύπτο «πρέπει ακόμη να επιβεβαιωθεί πλήρως». Αυτό θα χρειαζόταν μια ευρεία χρήση των δημόσιων blockchains στην πραγματική οικονομία και τη σχετική μη κερδοσκοπική ζήτηση, σημείωσαν οι ειδικοί.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/it-s-not-the-end-of-crypto-eu-asset-manager-gives-5-reasons-why

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X