Η Binance παραμένει σιωπηλή σχετικά με τις εικασίες για πιθανό κλείσιμο του αμερικανικού βραχίονα εν μέσω των ανησυχιών της παγκόσμιας εταιρείας για την ασφάλεια

Η Binance, ένα κορυφαίο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, επέλεξε να παραμείνει σιωπηλή όσον αφορά τις πρόσφατες εικασίες των μέσων ενημέρωσης ότι ο διευθύνων σύμβουλος Changpeng Zhao σκέφτεται να κλείσει τον αμερικανικό της βραχίονα για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των παγκόσμιων δραστηριοτήτων της.

Το τεχνολογικό μέσο ενημέρωσης ανέφερε, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, ότι το διοικητικό συμβούλιο της αμερικανικής οντότητας της Binance, γνωστής ως Binance.US, ξεκίνησε ψηφοφορία για την εκκαθάριση της εταιρείας. Ωστόσο, το διοικητικό συμβούλιο δεν κατάφερε να καταλήξει σε ομόφωνη απόφαση, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της Binance.US Brian Shroder τάχθηκε κατά της πρότασης. Ο Shroder εξέφρασε την ανησυχία του ότι ένα ξαφνικό κλείσιμο του ανταλλακτηρίου με έδρα τις ΗΠΑ θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τους χρήστες του, οι οποίοι ενδέχεται να αναγκαστούν να μεταφέρουν ή να ρευστοποιήσουν γρήγορα τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Ένας εκπρόσωπος της Binance αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, αφήνοντας τις φήμες αναπάντητες.

Τους τελευταίους μήνες, η Binance και ο διευθύνων σύμβουλός της, Changpeng Zhao, έχουν βρεθεί στο επίκεντρο του ελέγχου από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ. Στις 27 Μαρτίου, η αμερικανική Επιτροπή Εμπορευματικών Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (CFTC) κατέθεσε αγωγή κατά της Binance και του Zhao, ισχυριζόμενη παραβιάσεις των συναλλαγών. Στη συνέχεια, στις 5 Ιουνίου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) κατέθεσε επίσης αγωγή κατά της Binance, του αμερικανικού της βραχίονα και του Zhao, κατηγορώντας την Binance ότι “πλούτισε” με δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ εις βάρος της ασφάλειας των επενδυτών.

Παρά τις ρυθμιστικές προκλήσεις και τους κινδύνους, η Binance συνεχίζει να επεκτείνει την παγκόσμια παρουσία της. Την 1η Αυγούστου, το ανταλλακτήριο εγκαινίασε επίσημα το Binance Japan, προσφέροντας spot trading για 34 tokens. Σε μια προσπάθεια να συμμορφωθεί με το ρυθμιστικό πλαίσιο της χώρας, η Binance σχεδιάζει να μεταφέρει τους παγκόσμιους χρήστες της που εδρεύουν στην Ιαπωνία στην τοπική έκδοση από τις 14 Αυγούστου.

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνεδρίας Twitter ask-me-anything (AMA), ο Zhao ασχολήθηκε με τις ανησυχίες που περιβάλλουν τα stablecoins και τόνισε τη σημασία της διαφοροποίησης. Αναγνώρισε τους κινδύνους που σχετίζονται με τα stablecoins όπως το Tether (USDT), το μεγαλύτερο stablecoin με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, και επισήμανε ακόμη και πιθανούς απρόβλεπτους κινδύνους που σχετίζονται με το Binance USD (BUSD).

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: