Η Circle προφυλάσσεται με 1 δισ. δολάρια σε αποθεματικά για να αντιμετωπίσει τις ανταγωνιστικές προκλήσεις από το PayPal και όχι μόνο

Η Circle, ένας εξέχων εκδότης stablecoin, έχει συγκεντρώσει στρατηγικά ένα τρομερό ταμειακό απόθεμα ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, με στόχο να ενισχύσει την ανθεκτικότητά της έναντι πιθανών υφέσεων στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς και του κλιμακούμενου ανταγωνισμού που αναδύεται από τους παραδοσιακούς τομείς της χρηματοδότησης και της τεχνολογίας. Ο διευθύνων σύμβουλος Jeremy Allaire αποκάλυψε αυτό το πολεμικό ταμείο και μοιράστηκε τις απόψεις του σχετικά με τον αυξανόμενο ανταγωνισμό, μεταξύ άλλων από αρχάριους του κλάδου, όπως η PayPal, που εισέρχονται στην αρένα των stablecoin:

“Αναμένουμε να γίνουμε μάρτυρες της εισόδου πολυάριθμων παρόχων χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και άλλων οντοτήτων σε αυτόν τον τομέα, που δεν περιορίζονται μόνο σε εταιρείες πληρωμών μέσω διαδικτύου. Ενώ αυτή η εισροή ανταγωνισμού είναι πολλά υποσχόμενη, είναι επίσης ενδεικτική ενός αυξανόμενου ενδιαφέροντος σε διάφορους τομείς”.

Γνωστή για το σταθερό νόμισμα USDC, ένα ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο που μοιάζει με τα συμβατικά κρυπτονομίσματα, αλλά υποστηρίζεται μοναδικά από fiat, ιδίως το δολάριο ΗΠΑ, οι ροές εσόδων της Circle έχουν μετατοπιστεί σημαντικά από το 2021. Τα έσοδά της προέρχονται πλέον κυρίως από τη συγκέντρωση τόκων επί των ταμειακών αποθεμάτων της και τις υπηρεσίες ταμειακής διαχείρισης. Εντυπωσιακό είναι ότι η Circle ανακοίνωσε έσοδα ύψους 779 εκατ. δολαρίων για το πρώτο εξάμηνο του 2023, ξεπερνώντας το σύνολο των εσόδων της του 2022 στα 772 εκατ. δολάρια.

Παρά αυτές τις οικονομικές επιτυχίες, η εταιρεία παρατήρησε το μερίδιό της στην αγορά stablecoin να μειώνεται από 45 δισεκατομμύρια δολάρια στην αρχή του 2023 σε μόλις 26 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε ένα σύντομο διάστημα επτά μηνών.

Ο Allaire αποδίδει αυτή την πτώση σε πολύπλευρους παράγοντες, όπως η επιλογή του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Binance να εκτρέψει την υποστήριξη μακριά από το USDC υπέρ του ιδιόκτητου token του, μαζί με άλλα ατυχή γεγονότα της αγοράς. Ο Allaire δήλωσε στο Bloomberg:

“Η κατάρρευση της Terra απέδωσε θετικό αντίκτυπο- ωστόσο, η αναγκαστική μετάβαση της Binance μας επηρέασε αρνητικά. Η κατάρρευση του FTX συνέβαλε θετικά, ενώ οι οπισθοδρομήσεις που αφορούσαν περιφερειακές τράπεζες είχαν αρνητικές επιπτώσεις”.

Σε μια σχετική εξέλιξη, η Circle εισήγαγε πρόσφατα ένα API wallet-as-a-service που απευθύνεται σε προγραμματιστές, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων πρωτοβουλιών της Web3. Αυτό το νέο API, όπως ανακοινώθηκε στις 8 Αυγούστου, δίνει τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να δημιουργούν εξατομικευμένα πορτοφόλια υπολογισμού πολλαπλών μερών για την πελατεία τους.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: