Η Visa, η Microsoft και άλλοι συμμετέχουν στο επερχόμενο πιλοτικό πρόγραμμα CBDC της Βραζιλίας

Τόσο εθνικές όσο και παγκόσμιες εταιρείες θα συμμετάσχουν στο επερχόμενο πιλοτικό πρόγραμμα ψηφιακού νομίσματος της κεντρικής τράπεζας της Βραζιλίας (CBDC). Η Banco Central do Brasil, η κεντρική τράπεζα της χώρας, θα αρχίσει να προσθέτει συμμετέχοντες στην ψηφιακή πραγματική πλατφόρμα γύρω στα μέσα Ιουνίου 2023.

Στις 24 Μαΐου, η κεντρική τράπεζα δημοσίευσε τον τελικό κατάλογο των πιλοτικών συμμετεχόντων στο CBDC. Οι συμμετέχοντες επιλέχθηκαν από μια ομάδα 36 προσφορών που υποβλήθηκαν από μεμονωμένες εταιρείες και κοινοπραξίες, «συνολικά σε περισσότερα από 100 ιδρύματα». Ο τελικός αριθμός συμμετεχόντων είναι 14. Ωστόσο, ορισμένες αντιπροσωπεύουν ομίλους εταιρειών. Για παράδειγμα, ο τεχνολογικός κολοσσός των Ηνωμένων Πολιτειών, Microsoft, η τράπεζα Banco Inter με έδρα τη Βραζιλία και η εταιρεία ψηφιακής τεχνολογίας 7COMm αποτελούν 3 από τους 14 συμμετέχοντες.

Μεταξύ άλλων συμμετεχόντων είναι η Visa, η Santander και διάφορα βραζιλιάνικα τραπεζικά ιδρύματα, όπως η Itaú Unibanco, η BTG Pactual και η Banco Bradesco.

Στην τρέχουσα φάση του πιλοτικού ψηφιακού πραγματικού, η κεντρική τράπεζα θα δοκιμάσει τις λειτουργίες προστασίας της ιδιωτικής ζωής και προγραμματισμού της πλατφόρμας της μέσω μίας μόνο περίπτωσης χρήσης: ένα πρωτόκολλο παράδοσης έναντι πληρωμής για ομοσπονδιακούς δημόσιους τίτλους.

Το πιλοτικό πρόγραμμα CBDC της Βραζιλίας ανακοινώθηκε επίσημα το 2022. Η αξία του ψηφιακού πραγματικού θα είναι συνδεδεμένη με το εθνικό νόμισμα, το πραγματικό. Θα έχει σταθερή προσφορά και θα κόβεται με την πάροδο του χρόνου.

Με πληθυσμό 214 εκατομμυρίων κατοίκων, η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής παραμένει τόπος έλξης για τις παγκόσμιες εταιρείες κρύπτο. Τον Ιανουάριο, η Binance και η Mastercard συνεργάστηκαν για να λανσάρουν μια προπληρωμένη κάρτα κρύπτο στη χώρα. Από τον Μάρτιο, η Coinbase συνεργάζεται με τοπικούς παρόχους πληρωμών για να προσφέρει αγορές κρύπτο και να επιτρέπει καταθέσεις και αναλήψεις στο τοπικό νόμισμα. Στις 19 Μαΐου, η κεντρική τράπεζα χορήγησε στην Latam Gateway – τον πάροχο πληρωμών της Binance στη Βραζιλία – άδεια λειτουργίας ως ίδρυμα πληρωμών και εκδότης ηλεκτρονικού χρήματος.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: