Η Bitstamp κάνει προσωρινή διακοπή της διαπραγμάτευσης σημαντικών Altcoins για πελάτες των ΗΠΑ

Σε μια στρατηγική κίνηση που αντηχεί σε όλο το τοπίο των κρυπτονομισμάτων, η Bitstamp, ένα εξέχον ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, αποκάλυψε τα σχέδιά της να σταματήσει προσωρινά τη διαπραγμάτευση μιας επιλογής σημαντικών altcoins για πελάτες που εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από τις 29 Αυγούστου, η διαπραγμάτευση των ακόλουθων επτά κρυπτονομισμάτων – AXS, Chiliz (CHZ), MANA, MATIC, NEAR, SAND και SOL – θα ανασταλεί προσωρινά για τους χρήστες των ΗΠΑ, μια απόφαση που επηρεάστηκε από τις “πρόσφατες εξελίξεις”, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έγινε στις 8 Αυγούστου.

Ενώ οι λεπτομέρειες πίσω από αυτές τις “πρόσφατες εξελίξεις” δεν αναφέρθηκαν ρητά, τα επιλεγμένα altcoins έχουν παρασυρθεί στην ευρύτερη ρυθμιστική συζήτηση που αφορά την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC). Σε καταγγελίες που απευθύνονται σε ανταλλακτήρια όπως την Binance και την Coinbase, η SEC υποστήριξε ότι αυτά τα επτά tokens, μεταξύ άλλων, θα μπορούσαν ενδεχομένως να χαρακτηριστούν ως μη εγγεγραμμένοι τίτλοι. Η δήλωση της Bitstamp υπογραμμίζει την επικείμενη αναστολή, αναφέροντας:

“Ζητούμε από τους χρήστες μας να εκτελέσουν αμέσως οποιεσδήποτε επιθυμητές εντολές αγοράς ή πώλησης που αφορούν τα επηρεαζόμενα περιουσιακά στοιχεία πριν από τις 29 Αυγούστου 2023. Μετά την παρέλευση αυτής της προθεσμίας, οι δραστηριότητες διαπραγμάτευσης που σχετίζονται με τα AXS, CHZ, MANA, MATIC, NEAR, SAND και SOL θα απενεργοποιηθούν μόνιμα στην πλατφόρμα Bitstamp”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ενώ οι δραστηριότητες διαπραγμάτευσης μπορεί να σταματήσουν, η Bitstamp διαβεβαιώνει τους χρήστες ότι θα εξακολουθούν να μπορούν να διατηρούν και να αποσύρουν αυτά τα token από τους λογαριασμούς τους κατά βούληση. Ωστόσο, είναι σημαντικό να υπογραμμιστεί ότι οι ισχυρισμοί της SEC κατά των συγκεκριμένων tokens δεν έχουν ακόμη τεκμηριωθεί εντός του νομικού πλαισίου. Παρ’ όλα αυτά, το εξελισσόμενο ρυθμιστικό περιβάλλον έχει ωθήσει σε προληπτικά μέτρα σε ολόκληρο τον κλάδο. Σημαντικοί παίκτες όπως η Revolut έχουν διαγράψει εθελοντικά αυτά τα token για τους κατοίκους των ΗΠΑ στον απόηχο των νομικών ενεργειών της SEC κατά της Binance και της Coinbase.

Η Bitstamp, η οποία χρονολογείται από την ίδρυσή της το 2011 και έχει σήμερα την έδρα της στο Λουξεμβούργο, μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι το παλαιότερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο. Διαθέτοντας μια ποικίλη γκάμα περίπου 30 νομισμάτων και tokens που είναι διαθέσιμα προς διαπραγμάτευση, η πλατφόρμα διευκόλυνε συναλλαγές ψηφιακών νομισμάτων αξίας περίπου 164 εκατομμυρίων δολαρίων τις τελευταίες 24 ώρες.

Καθώς το ρυθμιστικό τοπίο συνεχίζει να διαμορφώνει την πορεία της αγοράς κρυπτονομισμάτων, η κίνηση της Bitstamp να αναστείλει προσωρινά τη διαπραγμάτευση για αυτά τα εξέχοντα altcoins μεταξύ της βάσης χρηστών της στις ΗΠΑ υπογραμμίζει την ανάγκη για επαγρύπνηση και ανταπόκριση των φορέων του κλάδου.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: