Η BlackRock θα καταθέσει αίτηση για ένα Bitcoin ETF

Ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων αξίας 9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, η BlackRock, φέρεται να βρίσκεται κοντά στην υποβολή αίτησης για ένα Bitcoin ETF (exchange-traded fund). Επιπλέον, το Coindesk ανέφερε την εξέλιξη της αίτησης με βάση πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Η επενδυτική εταιρεία της Νέας Υόρκης φέρεται να πρόκειται να χρησιμοποιήσει την Coinbase Custody για το πιθανό ETF. Επιπλέον, σύμφωνα με την έκθεση, για την τιμολόγηση θα χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα της spot αγοράς των ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο, η Coinbase αρνήθηκε να σχολιάσει την εξελισσόμενη ιστορία αυτή τη στιγμή.

Η BlackRock εγκαινιάζει ένα Bitcoin ETF;

Το ρυθμιστικό κλίμα του κλάδου των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στην Αμερική είναι μάλλον ανησυχητικό. Πράγματι, δύο από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στη χώρα μόλις έλαβαν μέτρα επιβολής από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC). Ωστόσο, αυτό δεν έχει αποτρέψει μια μεγάλη επενδυτική εταιρεία από το να συνεχίσει το έργο της στον κλάδο.

Τώρα, η επενδυτική εταιρεία BlackRock, με έδρα τη Νέα Υόρκη, φέρεται να βρίσκεται κοντά στην υποβολή αίτησης για ένα Bitcoin ETF. Επιπλέον, η εταιρεία θα συνεργαστεί στενά με την Coinbase για το ETF, χρησιμοποιώντας τα δεδομένα της spot αγοράς της. Επιπλέον, η Coinbase και η BlackRock άρχισαν να συνεργάζονται πέρυσι. Συγκεκριμένα, μέσω της προσφοράς ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων σε θεσμικούς επενδυτές.

Υπάρχει έλλειψη σαφήνειας όσον αφορά το BlackRock Bitcoin ETF. Επί του παρόντος, δεν είναι γνωστό αν θα είναι spot ή futures. Επιπλέον, η BlackRock δεν έχει ακόμη σχολιάσει την εξελισσόμενη ιστορία ή την πρόθεσή της να υποβάλει ενεργά την αίτηση.

Η SEC είναι ο ρυθμιστικός φορέας που διέπει τα ETF στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επιπλέον, έχουν απορρίψει κάθε αίτηση για ένα spot Bitcoin ETF μέχρι σήμερα, αναφέρει το Coindesk. Ωστόσο, έχει εγκρίνει τα Bitcoin futures ETFs για σκοπούς διαπραγμάτευσης. Έτσι, η έγκριση της BlackRock μπορεί να εξαρτάται από αυτή τη διάκριση.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: