Η Ripple συνεργάζεται με την Κεντρική Τράπεζα της Κολομβίας για την έρευνα εφαρμογών Blockchain

Η ανάπτυξη του οικοσυστήματος Ripple έχει αυξηθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους. Αυτή η αύξηση της δραστηριότητας είναι αξιοσημείωτη υπό το πρίσμα της συνεχιζόμενης νομικής διαμάχης μεταξύ του XRP και της SEC, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2020. Όλα ξεκίνησαν όταν η SEC μήνυσε την Ripple, δηλώνοντας ότι το XRP είναι τίτλος. Η υπόθεση σέρνεται για πάνω από δύο χρόνια.

Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του XRP παρουσιάζει μεγαλύτερη ανάπτυξη. Σε μία από τις πιο πρόσφατες αναφορές, η κεντρική τράπεζα της Κολομβίας, Banco de la República, συνεργάζεται με την Ripple για να διερευνήσει τη χρήση του blockchain.

Η Banco de la República και η Ripple για την αναβάθμιση του συστήματος πληρωμών της

Η Ripple ανακοίνωσε ότι η Banco de la República, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (MinTIC), σχεδιάζει να δοκιμάσει την πλατφόρμα CBDC της Ripple για να ενισχύσει το σύστημα πληρωμών υψηλής αξίας. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος της τρέχουσας φάσης πειραματισμού blockchain του MinTIC.

Ο Mauricio Lizcano, υπουργός Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ανέφερε σε δήλωσή του: “Οι πιθανές αποδοτικότητες μπορούν να αξιολογηθούν μέσω των αποτελεσμάτων που προκύπτουν από την ανάπτυξη μιας λύσης με την τεχνολογία blockchain, η οποία καταφέρνει να βελτιώσει και να συμπληρώσει τις διαδικασίες στις οντότητες με ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο”.

Ο James Wallis, αντιπρόεδρος της Ripple για τις δεσμεύσεις κεντρικών τραπεζών και CBDCs, εξέφρασε την άποψη ότι η αξιοποίηση της πλατφόρμας CBDC που βασίζεται στο XRPL έχει τη δυνατότητα να διευκολύνει σημαντικές προόδους στην υιοθέτηση της τεχνολογίας blockchain στον δημόσιο τομέα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: