Η άνοδος του Bitcoin στα $72K μπορεί να πυροδοτήσει την ώθηση για νέα ATH, προβλέπει ο αναλυτής

Η επίτευξη της τιμής των 72.000 δολαρίων θα μπορούσε να αποτελέσει κρίσιμο σημείο ανάφλεξης για το Bitcoin, ξεπερνώντας ενδεχομένως το σημαντικό όριο των 75.000 δολαρίων.

Ο ειδικός της αγοράς Willy Woo μοιράστηκε τις απόψεις του με τους 1,1 εκατομμύρια ακολούθους του στο X, δηλώνοντας στις 5 Ιουνίου:

“Η επίτευξη των $72k θα μπορούσε να προκαλέσει έναν καταρράκτη ρευστοποιήσεων. Υπάρχουν 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε θέσεις short που θα μπορούσαν να ρευστοποιηθούν, ωθώντας την τιμή προς τα $75k και θέτοντας τις βάσεις για νέα υψηλά ρεκόρ”.

Τις τελευταίες 24 ώρες, η αξία του Bitcoin αυξήθηκε κατά 3,15%, φτάνοντας τα 71.124 δολάρια στις 8:05 π.μ. UTC στις 5 Ιουνίου. Την τελευταία εβδομάδα, το νόμισμα σημείωσε άνοδο 4,8%, όπως παρακολουθείται από το CoinMarketCap.

Το Bitcoin συναντά επί του παρόντος αξιοσημείωτη αντίσταση κοντά στα σημεία τιμών των 71.500 και 72.000 δολαρίων.

Δεδομένα από την CoinGlass δείχνουν ότι η υπέρβαση των 72.000 δολαρίων θα μπορούσε να οδηγήσει στη ρευστοποίηση 800 εκατομμυρίων δολαρίων σε μοχλευμένες θέσεις short σε διάφορα ανταλλακτήρια.

Εάν η τιμή ξεπεράσει τα 72.500 δολάρια, οι ρευστοποιήσεις θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Παρά αυτά τα πιθανά κέρδη, η τρέχουσα τιμή του Bitcoin εξακολουθεί να αντικατοπτρίζει μια μείωση 3,4% από το ιστορικό υψηλό των 73.740 δολαρίων, που επιτεύχθηκε στις 14 Μαρτίου.

Ο αναλυτής Rekt Capital σημείωσε σημαντικές εξελίξεις στη συμπεριφορά της αγοράς του Bitcoin. Μετά το τέλος αυτού που ο ίδιος αποκαλεί “επικίνδυνη ζώνη διανομής μετά το halving” στις 6 Μαΐου, όταν η τιμή ξεπέρασε σταθερά το επίπεδο επανασυσσώρευσης των 60.000 δολαρίων, το Bitcoin έχει ανέβει περισσότερο από 12,5% από εκείνη την ημερομηνία.

Το Bitcoin σπάει το Downtrend δύο εβδομάδων

O Rekt Capital σημείωσε περαιτέρω στο X ότι το Bitcoin ξέφυγε με επιτυχία από μια αξιοσημείωτη πτωτική τάση δύο εβδομάδων στις 3 Ιουνίου:

“Σήμερα, το Bitcoin κατάφερε να ξεφύγει από την πτωτική τάση δύο εβδομάδων. Ενώ έχουν υπάρξει παρόμοιες κινήσεις στο παρελθόν, ένα ημερήσιο κλείσιμο σήμερα είναι απαραίτητο για να επιβεβαιωθεί αυτή η διάσπαση”.

Καθώς το Bitcoin πλησιάζει τα 72.000 δολάρια, η μετάβαση αυτού του επιπέδου αντίστασης σε σταθερή στήριξη είναι ζωτικής σημασίας για την επόμενη “παραβολική φάση” του ανοδικού κύκλου του, σύμφωνα με τoν Rekt Capital.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: