Η BlackRock, η οποία είναι φιλική προς τα κρύπτο, ξεκινά επενδυτική προσφορά “ψηφιακής προτεραιότητας” στην Ινδία

Σε μια σημαντική κίνηση, ο παγκόσμιος επενδυτικός γίγαντας BlackRock έχει βάλει στο στόχαστρο τον αναπτυσσόμενο τομέα των ψηφιακών επενδύσεων στην Ινδία. Στις 26 Ιουλίου, η BlackRock ανακοίνωσε επίσημα τη συνεργασία της με την Jio Financial Services (JFS), θυγατρική της Reliance Industries που ανήκει στον Ινδό μεγιστάνα Mukesh Ambani. Η Reliance Industries είναι η πολυτιμότερη εταιρεία της Ινδίας. Οι δύο εταιρείες επενδύουν από κοινού έως 150 εκατομμύρια δολάρια σε μια κοινοπραξία 50:50 με την ονομασία “Jio BlackRock”.

Ο πρωταρχικός στόχος της Jio BlackRock είναι να προσφέρει “τεχνολογικά υποστηριζόμενη” πρόσβαση σε καινοτόμες και προσιτές επενδυτικές λύσεις σε εκατομμύρια Ινδούς επενδυτές. Η επιχείρηση στοχεύει να αξιοποιήσει την εκτεταμένη τεχνογνωσία της BlackRock στη διαχείριση επενδύσεων, την πρόσβαση στην τεχνολογία, τις επιχειρήσεις, την κλίμακα και την πληροφόρηση της αγοράς. Εν τω μεταξύ, η JFS θα συνεισφέρει τις γνώσεις της τοπικής αγοράς, την ψηφιακή υποδομή και τις δυνατότητες εκτέλεσης.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της JFS Hitesh Sethia, η συνεργασία θα αξιοποιήσει τις βαθιές γνώσεις της BlackRock στη διαχείριση επενδύσεων και κινδύνων μαζί με τις τεχνολογικές δυνατότητες και την εμπειρία της JFS στην αγορά για την ενίσχυση της παροχής ψηφιακών προϊόντων.

Η κοινοπραξία εξακολουθεί να αναμένει ρυθμιστικές και κανονιστικές εγκρίσεις πριν από την επίσημη έναρξή της.

Αν και το νέο προϊόν χαρακτηρίζεται ως “ψηφιακή προσφορά πρώτης τάξεως” για την Ινδία, δεν έχουν γίνει ρητές αναφορές σε σχέδια που αφορούν κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin ή άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Οι εταιρείες δεν απάντησαν άμεσα σε ερωτήματα σχετικά με το θέμα αυτό.

Ειδικότερα, οι αναλυτές της BlackRock έχουν προηγουμένως υποστηρίξει μια βέλτιστη επενδυτική κατανομή που περιλαμβάνει 84,9% σε BTC, 9% σε μετοχές και 6% σε ακίνητα. Η θέση αυτή επαναλήφθηκε πρόσφατα, μετά από έναν παρόμοιο ισχυρισμό που διατυπώθηκε το 2022.

Επιπλέον, η BlackRock έκανε πρόσφατα πρωτοσέλιδα στην αγορά κρυπτονομισμάτων καταθέτοντας αίτηση για ένα spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ έκανε δεκτή την αίτηση της BlackRock προς εξέταση στα μέσα Ιουλίου, τροφοδοτώντας το ανοδικό κλίμα στις αγορές κρυπτονομισμάτων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: