Το Worldcoin διαψεύδει τις αναφορές για άτονη αποδοχή καθώς υπάρχουν ουρές στην Ιαπωνία

Κυκλοφόρησε ένα βίντεο που δείχνει ενθουσιώδεις χρήστες στην Ιαπωνία να περιμένουν στην ουρά για να συμμετάσχουν στο έργο. Το βίντεο αποκαλύπτει μια μεγάλη ουρά ατόμων που ανυπομονούν να λάβουν token Worldcoin (WLD) αξίας 50 δολαρίων ή 25 WLD σε αντάλλαγμα για την ταυτοποίησή τους μέσω σάρωσης της ίριδας.

Σύμφωνα με το tweet, ένα άτομο επαληθεύεται κάθε 8 δευτερόλεπτα, υποδεικνύοντας ένα σημαντικό επίπεδο ενδιαφέροντος για την Ιαπωνία. Ωστόσο, το Worldcoin δεν έχει ακόμη απαντήσει σε αιτήματα για σχολιασμό, αφήνοντας ανεπιβεβαίωτη την ακρίβεια των πληροφοριών που μοιράστηκαν στο Twitter.

Η σφαίρα, όπως εξηγείται στην εισαγωγική επιστολή του Worldcoin, χρησιμεύει ως συσκευή βιομετρικής επαλήθευσης, χορηγώντας στους χρήστες ένα μοναδικό World ID μετά την επιτυχή συλλογή δεδομένων. Η εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει χώρους Orb σε παγκόσμιο επίπεδο για να βελτιώσει τη διαδικασία επιβίβασης σε διεθνή κλίμακα.

Ενώ η ανταπόκριση στην Ιαπωνία φαίνεται ενθαρρυντική, η υποδοχή στο Χονγκ Κονγκ ήταν λιγότερο ενθουσιώδης. Οι αναφορές αναφέρουν ότι οι τρεις Orbs στο Χονγκ Κονγκ κατέγραψαν μόνο 200 εγγραφές την πρώτη ημέρα και 600 συνολικά.

Παρά την εμφανή πρόοδο του Worldcoin στις εγγραφές, ορισμένοι επιφανείς επιχειρηματίες, όπως ο συνιδρυτής του Twitter Jack Dorsey και ο συνιδρυτής του Ethereum Vitalik Buterin, έχουν εκφράσει ανησυχίες για το έργο. Πιστεύουν ότι το προτεινόμενο σύστημα θα μπορούσε να υπονομεύσει τις θεμελιώδεις αρχές του οικοσυστήματος κρυπτογράφησης, όπως η ιδιωτικότητα, η προσβασιμότητα και η αποκέντρωση.

Η προστασία της ιδιωτικής ζωής και η ασφάλεια των δεδομένων έχουν επίσης γίνει σημεία ανησυχίας, γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει σε αντίσταση από τις ρυθμιστικές αρχές δεδομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Γραφείο Επιτρόπου Πληροφοριών (ICO) φέρεται να έχει εγείρει ζητήματα σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλεια των κρίσιμων βιομετρικών δεδομένων. Ωστόσο, εκπρόσωπος του ICO διευκρίνισε ότι δεν έχουν προβεί σε καμία δημόσια ανακοίνωση που να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει την έρευνά τους για το Worldcoin, αποφεύγοντας να παράσχει περαιτέρω σχόλια μέχρι να γίνει μια τέτοια ανακοίνωση.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: