Η Bitwise προβλέπει “ακόμα μεγαλύτερο κύμα” για τα Bitcoin ETFs τους επόμενους μήνες

Το τοπίο για τα spot Bitcoin ETFs φαίνεται έτοιμο για μια σημαντική αύξηση των θεσμικών κεφαλαίων, με την προσδοκία να αυξάνεται για την είσοδο μεγάλων τραπεζικών οργανισμών στη μάχη. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Bitwise, ο επικεφαλής επενδύσεων, Matt Hougan, προβλέπει ένα “ακόμη μεγαλύτερο κύμα” θεσμικής συμμετοχής τους επόμενους μήνες, τονίζοντας ότι το αρχικό κύμα προσέλκυσε κυρίως το ενδιαφέρον από ιδιώτες επενδυτές, hedge funds και ανεξάρτητους χρηματοοικονομικούς συμβούλους.

Ο Hougan χαρακτηρίζει την επικείμενη είσοδο μεγάλων wirehouses στις συναλλαγές Bitcoin ETF ως τη “IPO moment” του κρυπτονομίσματος. Σε συνέντευξή του στο CNBC στις 29 Φεβρουαρίου, προέβλεψε σημαντική εισροή θεσμικών κεφαλαίων καθώς αυτά τα εξέχοντα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αγκαλιάζουν τα Bitcoin ETF. Ειδικότερα, οι αναφορές δείχνουν ότι η Merrill Lynch της Bank of America και η Wells Fargo έχουν ήδη αρχίσει να προσφέρουν spot Bitcoin ETFs στους πλούσιους πελάτες τους, αν και σε βάση αιτήματος, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Η δυναμική συνεχίζεται με τη Morgan Stanley να διερευνά, σύμφωνα με πληροφορίες, τη συμπερίληψη spot Bitcoin ETFs στη χρηματιστηριακή της πλατφόρμα. Ο Hougan αποδίδει την άνοδο των Bitcoin ETFs σε μια “νέα εποχή ανακάλυψης των τιμών”, υπογραμμίζοντας την πρωτοφανή δυναμική ζήτησης-προσφοράς. Η ανισορροπία, σημειώνει, προέρχεται από τη σημαντική αγοραστική δραστηριότητα των Bitcoin ETFs σε σχέση με την ημερήσια παραγωγή εξόρυξης και το επερχόμενο γεγονός Bitcoin Halving.

Η αυξανόμενη ζήτηση και η περιορισμένη προσφορά οδηγούν τον Hougan να προβλέψει ότι το επόμενο κύμα θεσμικού ενδιαφέροντος θα μπορούσε να ωθήσει την τιμή του Bitcoin σημαντικά υψηλότερα. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα πιθανά επίπεδα τιμών, εικάζει ότι το Bitcoin θα μπορούσε να ξεπεράσει την αρχική πρόβλεψη της Bitwise για το 2024, που ήταν 80.000 δολάρια, φτάνοντας σε ποσά που κυμαίνονται από 100.000 έως 200.000 δολάρια, ή ενδεχομένως και υψηλότερα.

Το Bitwise Bitcoin ETF (BITB) έχει αναδειχθεί ως σημαντικός παίκτης σε αυτό το δυναμικό τοπίο, σημειώνοντας τις τέταρτες μεγαλύτερες εισροές ύψους 1,11 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την έναρξη των spot Bitcoin ETFs πριν από επτά εβδομάδες, όπως αναφέρει η BitMEX Research. Τα τελευταία στοιχεία, που σηματοδοτούν ιστορικό υψηλό για το οικοσύστημα με εισροές ύψους 676,8 εκατ. δολαρίων στις 28 Φεβρουαρίου, υπογραμμίζουν την αυξανόμενη δημοτικότητα των Bitcoin ETFs. Ειδικότερα, το IBIT της BlackRock και το FBTC της Fidelity ηγούνται της συνολικής αγοράς με εισροές ύψους 7,1 δισ. δολαρίων και 4,7 δισ. δολαρίων αντίστοιχα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: