Οι νομοθέτες των ΗΠΑ προωθούν ψήφισμα για την ενσωμάτωση των τραπεζών στις Υπηρεσίες Crypto Custody

Η Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων (HFSC) έκανε ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της αμφισβήτησης μιας κατευθυντήριας γραμμής που επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC), εμποδίζοντας τις τράπεζες να συμμετέχουν σε υπηρεσίες φύλαξης κρυπτονομισμάτων.

Κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης markup στις 29 Φεβρουαρίου, μια διακομματική ομάδα 31 μελών της HFSC ψήφισε υπέρ ενός ψηφίσματος που επιδιώκει την ανατροπή του Staff Accounting Bulletin No. 121 (SAB 121), το οποίο εισήγαγε η SEC τον Μάρτιο του 2022. Η εν λόγω κατευθυντήρια γραμμή επιβάλλει στα ιδρύματα που διαχειρίζονται κρύπτο περιουσιακά στοιχεία ως θεματοφύλακες να τα καταγράφουν ως υποχρεώσεις στους ισολογισμούς τους.

Σε απάντηση της ψηφοφορίας, η HFSC εξέδωσε δήλωση στην οποία υποστηρίζει ότι η ανατροπή του SAB 121 θα διασφαλίσει τους καταναλωτές με την εξάλειψη των εμποδίων που εμποδίζουν τις καλά ρυθμιζόμενες τράπεζες να λειτουργούν ως θεματοφύλακες για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Ο βουλευτής Mike Flood, ένας Ρεπουμπλικάνος που εισήγαγε το ψήφισμα, υποστήριξε ότι το SAB 121 αντιμετωπίζει άδικα τις τράπεζες, καθώς τα περιουσιακά στοιχεία θεματοφυλακής, συμπεριλαμβανομένων των κινητών αξιών και των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων όπως το Bitcoin, θεωρούνται παραδοσιακά εκτός ισολογισμού. Ο Flood εξέφρασε την ανησυχία του για τον αντίκτυπο στις κανονιστικές υποχρεώσεις των τραπεζών, όπως οι απαιτήσεις κεφαλαίου και ρευστότητας, εάν αναγκαστούν να αντιμετωπίζουν τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία εντός του ισολογισμού.

Το ψήφισμα, το οποίο παρουσιάστηκε την 1η Φεβρουαρίου από τον Flood και τον Δημοκρατικό εκπρόσωπο Wiley Nickel, υποστηρίζει ότι το SAB 121 υπερέβη το πεδίο εφαρμογής του ως λογιστικό δελτίο, με αποτέλεσμα να γίνει ουσιαστικά ένας de facto νόμος. Ωστόσο, η πλήρης υιοθέτησή του εξαρτάται από την ψηφοφορία τόσο στη Βουλή όσο και στη Γερουσία.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης markup, ο βουλευτής Tom Emmer, γνωστός για τη στάση του υπέρ των κρύπτο, επέκρινε το SAB 121 ως ένα “παράνομο” παράδειγμα της προκατάληψης του προέδρου της SEC Gary Gensler έναντι του οικοσυστήματος των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Ο Emmer υποστήριξε ότι η κατευθυντήρια γραμμή εισήγαγε περιττό κίνδυνο συγκέντρωσης στη βιομηχανία κρύπτο, επικαλούμενος την απουσία τραπεζών που παρέχουν υπηρεσίες θεματοφυλακής για εγκεκριμένα Bitcoin ETFs.

Από την αντίθετη πλευρά, η Δημοκρατική βουλευτής Maxine Waters, η οποία καταψήφισε το ψήφισμα, θεώρησε ειρωνική την κίνηση να ανακληθεί η SAB 121 από πολιτικούς που είναι φιλικοί προς τα κρύπτο. Υποστήριξε ότι το ψήφισμα εμποδίζει το προσωπικό της SEC να προσφέρει σαφήνεια σε θέματα που σχετίζονται με τα κρύπτο, μια ανησυχία που συχνά εκφράζεται από τους Ρεπουμπλικάνους και τη βιομηχανία κρύπτο.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι SABs δεν είναι νομικά δεσμευτικοί νόμοι εντός της δικαιοδοσίας της SEC- μάλλον, χρησιμεύουν ως μη δεσμευτικές κατευθυντήριες γραμμές για να βοηθήσουν τις εταιρείες να κατανοήσουν πώς να λογιστικοποιήσουν τις συμμετοχές των πελατών σε κρύπτο χωρίς δημόσια ειδοποίηση ή περιόδους σχολιασμού.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: