Το Bitcoin ξεπέρασε τα $60.000, σηματοδοτώντας ένα ορόσημο που δεν έχει παρατηρηθεί σε πάνω από δύο χρόνια

Το Bitcoin ξεπέρασε το όριο των 60.000 δολαρίων για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια, σημειώνοντας μια αξιοσημείωτη άνοδο της τάξης του 6% μέσα σε 24 ώρες μέχρι τις 13:00 UTC. Το κρυπτονόμισμα άγγιξε τα 60.001 δολάρια στο ανταλλακτήριο Binance στις 13:11, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο.

Τα στοιχεία από το CoinMarketCap δείχνουν ότι το Bitcoin έχει σημειώσει αξιοσημείωτη ανοδική τάση, με εβδομαδιαία αύξηση άνω του 13% και αύξηση 37% σε σχέση με τον μήνα. Η τελευταία φορά που το Bitcoin διαπραγματευόταν πάνω από τα 60.000 δολάρια ήταν στις 12 Νοεμβρίου 2021, πριν υποστεί αντιστροφή, σημειώνοντας πτώση άνω του 67% και φτάνοντας σε μακροοικονομικό χαμηλό των 19.297 δολαρίων στις αρχές Απριλίου 2022.

Η πρόσφατη άνοδος της τιμής του Bitcoin μπορεί να αποδοθεί, εν μέρει, στην προσδοκία της αγοράς για το επερχόμενο γεγονός του halving. Ο Bryan Legend, επενδυτής και διευθύνων σύμβουλος της Hectic Labs, πρότεινε ότι οι επενδυτές αναμένουν τη μείωση της προσφοράς για να ανεβάσουν τις τιμές, οδηγώντας σε αυτό που είναι ευρέως γνωστό ως “ράλι πριν από το Halving”. Αυτό το φαινόμενο συμβάλλει συνήθως σε μια νέα αγορά ταύρων και σε ένα ανανεωμένο ανοδικό κλίμα.

Ωστόσο, ο ψευδώνυμος αναλυτής κρύπτο Rekt Capital συνιστά προσοχή, αναφέροντας την πιθανότητα ενός “pre-halving retracement”. Ο αναλυτής πρόσθεσε ότι τα ιστορικά δεδομένα της αγοράς δείχνουν ότι το επερχόμενο halving του Bitcoin δεν έχει τιμολογηθεί πλήρως από την αγορά, με σημαντικές κινήσεις να συμβαίνουν μετά από προηγούμενα γεγονότα halving και όχι πριν.

Η ανοδική δυναμική του Bitcoin έρχεται μετά από ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα στην αγορά των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETF) Bitcoin στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στις 26 Φεβρουαρίου, αυτά τα ETFs έφτασαν σε ιστορικά υψηλό ημερήσιο όγκο συναλλαγών ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανέφερε ο Eric Balchunas, ανώτερος αναλυτής ETF στο Bloomberg. Επιπλέον, τα νεοεισαχθέντα εννέα spot Bitcoin ETFs συνέχισαν να επιδεικνύουν δύναμη καταγράφοντας συνδυασμένο όγκο συναλλαγών που ξεπέρασε τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στις 28 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, το iShares Bitcoin Trust ETF της BlackRock σημείωσε αύξηση των μεμονωμένων συναλλαγών, ξεπερνώντας τις 100.000 στις 27 Φεβρουαρίου, σε σύγκριση με τον μέσο όρο των ημερήσιων συναλλαγών που κυμαίνονταν από 30.000 έως 60.000, σύμφωνα με τον Balchunas.

Μια ενδιαφέρουσα διαπίστωση από μια έκθεση της 14ης Φεβρουαρίου από την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων on-chain CryptoQuant αποκάλυψε ότι περίπου το 75% των νέων επενδύσεων Bitcoin στις Ηνωμένες Πολιτείες προήλθε από spot Bitcoin ETFs. Τα δεδομένα αυτά υπογραμμίζουν την αυξανόμενη επιρροή και υιοθέτηση αυτών των χρηματοπιστωτικών μέσων στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: