Η Bitget υιοθετεί αυστηρότερα μέτρα KYC για να ευθυγραμμιστεί με τους όλο και πιο αυστηρούς παγκόσμιους κανονισμούς

Το ανταλλακτήριο επικαλέστηκε διάφορους λόγους για την εισαγωγή αυτών των νέων απαιτήσεων KYC. Πρωτίστως, ο στόχος είναι να διασφαλιστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των χρηστών, να προωθηθεί ένα ασφαλές περιβάλλον για τη διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων και να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με τις κανονιστικές συστάσεις που εκδίδονται από διάφορα διεθνή παρατηρητήρια.

Από τον Σεπτέμβριο του 2023, η Bitget θα ξεκινήσει αλλαγές στις διαδικασίες επαλήθευσης KYC. Οι νεοεγγεγραμμένοι χρήστες θα πρέπει να ολοκληρώσουν την επαλήθευση KYC επιπέδου 1 για να έχουν πρόσβαση σε μια σειρά υπηρεσιών της Bitget, συμπεριλαμβανομένης της κατάθεσης κεφαλαίων και της συμμετοχής σε συναλλαγές κρυπτονομισμάτων.

Για τους χρήστες που εγγράφονται πριν από την 1η Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία επαλήθευσης KYC έως την 1η Οκτωβρίου 2023. Η Bitget διευκρινίζει ότι οι χρήστες που δεν έχουν ολοκληρώσει το KYC τους μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα εξακολουθήσουν να έχουν τη δυνατότητα να καταθέτουν, να αποσύρουν και να κάνουν trade.

Ωστόσο, από τον Οκτώβριο, οι χρήστες που δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία επαλήθευσης KYC θα αντιμετωπίσουν ορισμένους περιορισμούς. Αυτοί οι χρήστες θα μπορούν να εκτελούν μόνο ενέργειες όπως αναλήψεις, ακύρωση εντολών, εξαργύρωση συνδρομών και κλείσιμο θέσεων. Θα τους απαγορευτεί η δημιουργία νέων εντολών διαπραγμάτευσης.

Η Bitget τόνισε τη δέσμευσή της να ακολουθήσει τις διαδικασίες KYC για την επαλήθευση της ταυτότητας των πελατών για την αξιολόγηση του κινδύνου, ευθυγραμμιζόμενη με τις πρακτικές των κύριων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και των ρυθμιζόμενων οντοτήτων.

Η Bitget εντάσσεται στις τάξεις πολλών άλλων ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων που έχουν λάβει παρόμοιες ενέργειες για την επικαιροποίηση των πολιτικών KYC τους ως απάντηση στα μεταβαλλόμενα ρυθμιστικά τοπία.

Τον Ιούλιο του 2023, το KuCoin εφάρμοσε ανάλογες απαιτήσεις, καθιστώντας υποχρεωτικό τον έλεγχο ταυτότητας για όλους τους νεοεγγεγραμμένους χρήστες, ώστε να συμμορφωθεί με τους παγκόσμιους κανονισμούς για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Οι χρήστες που δεν έχουν εκπληρώσει τους ελέγχους KYC δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες και τα προϊόντα του KuCoin. Οι χρήστες του KuCoin πρέπει να παρέχουν τα προσωπικά τους στοιχεία, τους αριθμούς ταυτότητας, τις φωτογραφίες ταυτότητας και να ολοκληρώσουν μια διαδικασία αναγνώρισης προσώπου.

Παρομοίως, το OKX επιβάλλει επίσης στους χρήστες να ολοκληρώσουν μια διαδικασία KYC για να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους, με προθεσμία που έχει οριστεί για τον Σεπτέμβριο, η οποία συμπίπτει με το χρονοδιάγραμμα της Bitget. Αυτή η διαδικασία επαλήθευσης τριών βημάτων αντικατοπτρίζει τη διαδικασία που υιοθετήθηκε από το KuCoin. Οι χρήστες που δεν θα ολοκληρώσουν τη διαδικασία επαλήθευσης μέχρι την καθορισμένη ημερομηνία θα στερηθούν την πρόσβαση στις υπηρεσίες του OKX από τις 21 Σεπτεμβρίου.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: