Η Binance εφαρμόζει περιορισμούς ανάληψης σε όλη την Ευρώπη λόγω προκλήσεων του επεξεργαστή πληρωμών

Έχουν προκύψει αναφορές που δείχνουν ότι η Binance, ένα σημαντικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, αντιμετωπίζει επιπλοκές με τις αναλήψεις fiat στην Ευρώπη, οι οποίες αποδίδονται σε προβλήματα με τις μεταφορές του Ενιαίου Χώρου Πληρωμών Ευρώ (SEPA).

Σύμφωνα με μηνύματα υποστήριξης πελατών που δημοσιεύτηκαν στο X (πρώην Twitter) στις 20 Αυγούστου, η Binance φέρεται να έχει αναστείλει τις αναλήψεις και καταθέσεις ευρώ μέσω SEPA. Το ανταλλακτήριο εξήγησε ότι ο πάροχος πληρωμών του δεν μπορεί πλέον να υποστηρίξει αυτές τις συναλλαγές και ότι δεν διαθέτει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση των μεταφορών SEPA.

Η Binance αναγνώρισε την ταλαιπωρία που προκάλεσαν αυτά τα ζητήματα και εξέφρασε τη δέσμευσή της να επιλύσει γρήγορα το θέμα. Ωστόσο, τα tweets που αφορούσαν αυτή την κατάσταση έχουν έκτοτε διαγραφεί.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά την αποκάλυψη της δυσχερούς θέσης ενός υποτιθέμενου χρήστη της Binance στην Ευρώπη. Ο εν λόγω χρήστης ισχυρίστηκε ότι αγόρασε πρόσφατα ένα σημαντικό ποσό ευρώ στο Binance, μόνο και μόνο για να αντιμετωπίσει εμπόδια στην ανάληψη των κεφαλαίων στον τραπεζικό του λογαριασμό ή στην πώλησή τους στην πλατφόρμα. Ο χρήστης παραπονέθηκε ότι ο λογαριασμός του Paysafe έκλεισε, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να έχει πρόσβαση στα ευρώ του. Το άτομο εξέφρασε την απογοήτευσή του, εξισώνοντας την κατάσταση αυτή με συμπεριφορά που χαρακτηρίζει ανταλλακτήρια απάτης και όχι μια αξιόπιστη πλατφόρμα όπως η Binance.

Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί την προηγούμενη ανακοίνωση της Binance ότι ο υφιστάμενος τραπεζικός συνεργάτης της σε ευρώ, η Paysafe Payment Solutions, θα διακόψει την υποστήριξή της προς το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων. Η Binance ενημέρωσε τους χρήστες ότι για να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες SEPA θα ήταν απαραίτητες ενημερώσεις των τραπεζικών τους πληροφοριών και ενδεχομένως νέοι όροι και προϋποθέσεις.

Η Binance διευκρίνισε ότι το μήνυμα υποστήριξης πελατών που αναρτήθηκε στο Twitter/X στάλθηκε λανθασμένα και ότι οι υπηρεσίες κατάθεσης και ανάληψης SEPA θα συνεχιστούν μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Αυτό το περιστατικό δεν είναι η πρώτη πρόκληση που αντιμετωπίζει η Binance στην Ευρώπη σχετικά με την ανάληψη χρημάτων. Τον Μάιο, η Binance σταμάτησε προσωρινά τις αναλήψεις Bitcoin λόγω της συσσώρευσης εκκρεμών αιτημάτων ανάληψης. Αυτή η αναστολή συνέβη ταυτόχρονα με ένα πρόβλημα συμφόρησης του Bitcoin mempool, το οποίο είδε πάνω από 400.000 συναλλαγές να έχουν κολλήσει στην ουρά του BTC blockchain.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: