Εβδομαδιαία ενημέρωση Bitcoin: 5 βασικές εξελίξεις που πρέπει να παρακολουθείτε

Το ταξίδι του Bitcoin στη νέα εβδομάδα σημαδεύεται από τους traders που παλεύουν με τα επακόλουθα μιας ταχείας κατάρρευσης 10%. Η πρόσφατη δράση των τιμών του BTC πασχίζει να ανακτήσει έδαφος μετά από ένα ταραχώδες τέλος της προηγούμενης εβδομάδας και μια αίσθηση ανησυχίας διαπερνά την ατμόσφαιρα, καθώς η αγορά προετοιμάζεται για πιθανώς μεγαλύτερη μεταβλητότητα τις επόμενες ημέρες.

Το σημείο εστίασης της προσοχής της αγοράς βρίσκεται στα 26.000 δολάρια, με τις εικασίες να είναι πολλές σχετικά με την πιθανή πορεία του Bitcoin από εδώ και πέρα. Μια συρροή παραγόντων είναι έτοιμη να ασκήσει την επιρροή της – η αναζωπύρωση των εκτυπώσεων των μακροοικονομικών δεδομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και το επερχόμενο ετήσιο οικονομικό συμπόσιο του Jackson Hole, όπου η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα παράσχει κρίσιμες πληροφορίες για την κατάσταση της οικονομίας.

Στη σφαίρα του Bitcoin, οι βραχυπρόθεσμοι κάτοχοι αντιμετωπίζουν αυξανόμενες μη πραγματοποιημένες απώλειες και οι συναλλαγές στην αλυσίδα που βιώνουν απώλειες φτάνουν σε υψηλά πολλών ετών. Το κλίμα έχει δεχθεί πλήγμα, αλλά το ερώτημα παραμένει: είναι πραγματικά δικαιολογημένος ο φόβος που επικρατεί;

Η ερημική κατάσταση του BTC Order Book’s μετά την εξάλειψη του ανοιχτού ενδιαφέροντος

Η αναμενόμενη μεταβλητότητα γύρω από το εβδομαδιαίο κλείσιμο στις 20 Αυγούστου δεν ήταν τόσο εκρηκτική όσο πολλοί είχαν προβλέψει. Τα δεδομένα που προέρχονται από το TradingView αποκαλύπτουν ότι η άνοδος του Bitcoin περιορίστηκε στα 26.300 δολάρια, με αποτέλεσμα την επακόλουθη υποχώρηση που έφερε την αγορά πίσω στο επίπεδο των 26.000 δολαρίων κατά τη στιγμή της συγγραφής του παρόντος.

Μετά από μια εβδομάδα χάους, τόσο οι traders όσο και οι αναλυτές παραμένουν επιφυλακτικοί όσον αφορά τις μελλοντικές προοπτικές, επικαλούμενοι διάφορους παράγοντες που προκαλούν περαιτέρω πτωτικές τάσεις. Η Trading suite Decentrader παρατήρησε ότι οι traders εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί, αναμένοντας περισσότερη καθοδική κίνηση. Η εξάλειψη του ανοιχτού ενδιαφέροντος κατά την πτώση της προηγούμενης εβδομάδας άφησε τους traders με χαμηλό επιτόκιο σε όλα τα ανταλλακτήρια, ενώ τα αρνητικά επιτόκια χρηματοδότησης παραμένουν.

Ο Maartunn, συνεργάτης της πλατφόρμας ανάλυσης on-chain CryptoQuant, χαρακτήρισε τη ρευστότητα του order book της Binance ως “πόλη-φάντασμα”. Παρόλα αυτά, τα ιστορικά πρότυπα υποδεικνύουν ότι τέτοιες συνθήκες θα μπορούσαν να ανοίξουν το δρόμο για ανοδική δυναμική, καθώς οκτώ από τις έντεκα περιπτώσεις στην ιστορία του Bitcoin με παρόμοιες μειώσεις του Open Interest οδήγησαν σε αύξηση των τιμών.

Οι traders Bitcoin εξετάζουν ένα “σενάριο παγίωσης” Το σχετικά ήρεμο Σαββατοκύριακο έδωσε αφορμή για συζητήσεις μεταξύ των traders, οι οποίοι υπέθεσαν ότι το Bitcoin μπορεί να εισέλθει σε μια νέα φάση διαπραγμάτευσης με εύρος τιμών. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το Bitcoin θα μπορούσε να επανέλθει στο προηγούμενο εύρος συναλλαγών του, οδηγώντας σε μια περίοδο παγίωσης. Ωστόσο, οι απόψεις αποκλίνουν ως προς την ακριβή πορεία, με ορισμένους να ελπίζουν σε μια ψευδή καθοδική κίνηση που θα ακολουθηθεί από μια αναπήδηση πίσω στο μεσαίο εύρος.

Βασικός συγχρονισμός: Η ομιλία του Πάουελ

Ενώ την περασμένη εβδομάδα δεν υπήρξαν σημαντικές ανακοινώσεις μακροοικονομικών στοιχείων για τις ΗΠΑ, η ερχόμενη εβδομάδα υπόσχεται αλλαγή ρυθμού. Διάφορα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών αιτήσεων ανεργίας και των στοιχείων για τις πωλήσεις κατοικιών, θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας ενόψει της ομιλίας του Jerome Powell στο ετήσιο οικονομικό συμπόσιο του Jackson Hole στις 25 Αυγούστου. Δεδομένης της ιστορικής μεταβλητότητας που συνδέεται με την εκδήλωση, οι δηλώσεις του Πάουελ είναι έτοιμες να επηρεάσουν σημαντικά τις αγορές.

Ο Πάουελ θα μοιραστεί τη σκηνή με σημαντικούς ομιλητές όπως η Κριστίν Λαγκάρντ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Καθώς τόσο οι κρύπτο όσο και οι παραδοσιακές αγορές αντιμετωπίζουν απώλειες, τα ιστορικά μοτίβα που συνδέονται με τον αντίκτυπο του Jackson Hole θα μπορούσαν ενδεχομένως να αντιστραφούν αυτή τη φορά, προσφέροντας μια ανακούφιση από το τρέχον risk-off συναίσθημα.

Οι απώλειες στην αλυσίδα αυξάνονται εν μέσω πίεσης

Η πρόσφατη πτώση της τιμής του Bitcoin κατά 11% οδήγησε σε μια σημαντική αναταραχή στις μετρήσεις κερδοφορίας στην αλυσίδα. Ο προσαρμοσμένος δείκτης κέρδους δαπανηθέντων εξόδων (aSOPR), ο οποίος παρακολουθεί την κερδοφορία των συναλλαγών, εξαιρουμένων εκείνων που πραγματοποιούνται εντός μιας ώρας, έχει πέσει κάτω από το 1. Επιπλέον, ο μέσος αριθμός επταήμερων μη δαπανημένων εξόδων συναλλαγών (UXTOs) σε απώλεια έχει φτάσει σε υψηλό τριών ετών. Αυτό απηχεί μια παρόμοια κατάσταση τον Αύγουστο του προηγούμενου έτους, η οποία ακολουθήθηκε από μια σύντομη υποχώρηση και τελικά νέα υψηλά όλων των εποχών.

Οι βραχυπρόθεσμοι κάτοχοι βιώνουν επί του παρόντος απώλειες, καθώς το Bitcoin διαπραγματεύεται κάτω από τη βάση κόστους τους. Οι εξελίξεις αυτές υπογραμμίζουν τον σημαντικό αντίκτυπο της πρόσφατης πτώσης των τιμών στους κερδοσκόπους.

Πλοήγηση στην αβεβαιότητα

Ενώ το σημερινό κλίμα φαίνεται να είναι στραμμένο προς το φόβο, υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν μια πιο ισορροπημένη προοπτική. Ο δείκτης Crypto Fear & Greed Index δείχνει αυξημένο φόβο μεταξύ των επενδυτών κρύπτο, που θυμίζει την αντίδραση σε προηγούμενα γεγονότα της αγοράς. Η αβεβαιότητα που περιβάλλει τις πρόσφατες ενέργειες των τιμών έχει αφήσει πολλούς στην τσίτα, και η σκόνη δεν έχει ακόμη κατακαθίσει.

Ειδικότερα, η ομάδα συναλλαγών Stockmoney Lizards επισημαίνει ότι η ιστορία του Bitcoin διανθίζεται από sell-offs παρόμοια με το πρόσφατο γεγονός που υποδηλώνει μια πιθανή ανάκαμψη όπως παρατηρήθηκε στο παρελθόν. Παρομοίως, έμπειροι traders επισημαίνουν πολλαπλές περιπτώσεις υποχωρήσεων 20%+ μόνο το 2023. Ενώ οι απώλειες τον Αύγουστο του 2023 ανέρχονται στο -10,8% από τις 21 Αυγούστου σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinGlass, τα ιστορικά πρότυπα μας υπενθυμίζουν ότι η αγορά έχει ανακάμψει από τέτοιες αναποδιές στο παρελθόν.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: