Αισιοδοξία του ΔΝΤ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, παρά την υιοθέτηση του Bitcoin

Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (ΚΑΔ) έλαβε αισιοδοξία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ένα χρόνο αφότου υιοθέτησε το Bitcoin (BTC). Οι θετικές προοπτικές του ΔΝΤ αντανακλούν τις οικονομικές προοπτικές της χώρας και τον αντίκτυπο της υιοθέτησης του κορυφαίου κρυπτονομίσματος.

Το ΔΝΤ δημοσίευσε μια έκθεση που εκφράζει μια πιο θετική άποψη για τις οικονομικές προοπτικές της χώρας για το 2023. Η έκθεση αναφέρει μια προβλεπόμενη ανάκαμψη της ανάπτυξης του πραγματικού ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) στο 2,2%, η οποία αποδίδεται σε παράγοντες όπως το φαινόμενο της βάσης και οι προσαρμογές πολιτικής που οδηγούν σε ενισχυμένη παροχή καυσίμων. Το ΔΝΤ προβλέπει επίσης μέσο πληθωρισμό 6,3% για το 2023.

Σύμφωνα με το έγγραφο του ΔΝΤ, το προβλεπόμενο δημόσιο χρέος της ΚΑΔ αναμένεται να παραμείνει βιώσιμο. Ωστόσο, η έκθεση υπογραμμίζει την ύπαρξη σημαντικών κινδύνων ρευστότητας, όπως υποδεικνύεται από τους σχετικούς δείκτες χρέους. Οι κίνδυνοι αυτοί προκύπτουν από πιθανές ελλείψεις στη στήριξη των δωρητών και από προκλήσεις στην πρόσβαση στις εγχώριες και περιφερειακές αγορές.

Η ΚΑΔ έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η δεύτερη χώρα στον κόσμο, μετά το Ελ Σαλβαδόρ, που υιοθέτησε το Bitcoin ως νόμιμο χρήμα. Παρά το γεγονός ότι είναι ένα από τα φτωχότερα έθνη στον κόσμο, η ΚΑΔ αξιοποιεί τις δυνατότητες του Bitcoin για να αναδιαμορφώσει τη χρηματοοικονομική της υποδομή και να ενισχύσει τις οικονομικές της προοπτικές.

Μετά την έγκριση του Bitcoin ως νόμιμου χρήματος στην ΚΑΔ, η κυβέρνηση δεν έχασε χρόνο για να θέσει τις βάσεις για την ενσωμάτωση του ψηφιακού νομίσματος. Ο πρόεδρος της ΚΑΔ, Faustin-Archange Touadera, αποκάλυψε την πρωτοβουλία που ονομάζεται Sango Project, σηματοδοτώντας την είσοδο της χώρας στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων.

Τον Δεκέμβριο του 2022, η ΚΑΔ ανακοίνωσε την καθυστέρηση της εισαγωγής του Sango Coin στα ανταλλακτήρια κρύπτο. Η απόφαση αποδόθηκε στις επικρατούσες συνθήκες της αγοράς και σε λόγους μάρκετινγκ. Στις 31 Μαρτίου, ο οργανισμός πίσω από το Sango Coin ανακοίνωσε περαιτέρω καθυστερήσεις “μόνο για λίγες εβδομάδες”, επικαλούμενος νομικά και ρυθμιστικά εμπόδια.

Τον Ιανουάριο του 2023, το Sango Project αποκάλυψε ότι μια κυβερνητική ομάδα εργασίας εργάζεται ενεργά πάνω σε νομικές τροποποιήσεις που θα επιτρέψουν την ομαλή ενσωμάτωση του κρυπτονομίσματος.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: