Η Binance περιορίζει τα μη αδειοδοτημένα Stablecoins στην ΕΕ από τις 30 Ιουνίου, ενθαρρύνει τους χρήστες να μεταβούν σε ρυθμιζόμενα διακριτικά

H Binance, το κορυφαίο παγκόσμιο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων βάσει όγκου συναλλαγών, δήλωσε ότι σχεδιάζει να περιορίσει την πρόσβαση σε ορισμένα stablecoins εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χαρακτηρίζοντάς τα ως “μη ρυθμιζόμενα” σύμφωνα με τα πρότυπα της ΕΕ.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Binance, ο κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις αγορές κρύπτο περιουσιακών στοιχείων (Markets in Crypto-Assets Regulation – MiCA), ο οποίος πρόκειται να τεθεί σε ισχύ έως το τέλος Ιουνίου, θα επηρεάσει το ποια stablecoins μπορούν να είναι προσβάσιμα εντός της περιοχής. “Η έναρξη αυτού του ρυθμιστικού πλαισίου σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα, επηρεάζοντας το τοπίο των stablecoin εντός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου”, δήλωσε η Binance.

Το ανταλλακτήριο εξήγησε ότι μετά τον κανονισμό, μόνο τα stablecoins που εκδίδονται από οντότητες που αναγνωρίζονται ως “ρυθμιζόμενες” από τις ευρωπαϊκές αρχές θα είναι προσβάσιμα στους επενδυτές. Η Binance σημείωσε: “Ορισμένα από τα τρέχοντα stablecoins ενδέχεται να μην πληρούν αυτά τα κριτήρια και, ως εκ τούτου, θα αντιμετωπίσουν ορισμένους περιορισμούς”.

Σε απάντηση σε ερωτήματα σχετικά με το ποια stablecoins θεωρούνται “μη εγκεκριμένα”, η Binance παρέπεμψε σε μια ανάρτηση στο blog που αναλύει τη στάση της. Η ανάρτηση υπογράμμισε την τρέχουσα σπανιότητα των ρυθμιζόμενων stablecoins, τα οποία ενδέχεται να μην προσφέρουν αρκετή ρευστότητα για να καλύψουν ξαφνικά τις απαιτήσεις του κλάδου. “Τους επόμενους μήνες, αναμένουμε την είσοδο περισσότερων ρυθμιζόμενων stablecoins στην αγορά, διευκολύνοντας την πλήρη μετάβαση σε ρυθμιζόμενα stablecoins σταδιακά, σύμφωνα με τους στόχους της MiCA”, αναφέρεται στην ανάρτηση.

Η Binance περιέγραψε επίσης μια “σταδιακή” στρατηγική για τη συμμόρφωση με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς για τα stablecoin. Αρχικά, η πλατφόρμα θα επιτρέπει στους χρήστες να μετατρέπουν “μη εξουσιοδοτημένα” stablecoins σε άλλα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin και το Ethereum, ρυθμιζόμενα stablecoins ή νομίσματα fiat, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της Binance.

Από τις 30 Ιουνίου και μετά, η αγορά “μη εξουσιοδοτημένων” stablecoins θα απαγορεύεται στην Ευρώπη, επιβεβαίωσε η Binance.

Μετά την καταδίκη του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Changpeng Zhao σε τετράμηνη φυλάκιση τον Απρίλιο, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Binance, Richard Teng, ήταν ενεργός στην προώθηση καλύτερων σχέσεων με τους ρυθμιστικούς φορείς.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: