Οι διαχειριστές κεφαλαίων ενημερώνουν τις προτάσεις του Ethereum ETF με στόχο την εισαγωγή του Ιουλίου

Στις 21 Ιουνίου, μια σειρά αναθεωρημένων υποβολών για διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) με βάση το Ethereum υποβλήθηκαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ από διακεκριμένες εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

Μετά τις ώρες της αγοράς την Παρασκευή, οι VanEck, BlackRock, Grayscale και Invesco Galaxy Digital επικαιροποίησαν τις δηλώσεις καταχώρισης S-1. Την ίδια ημέρα, η Fidelity υπέβαλε επίσης νέα κατάθεση S-1 στον ρυθμιστικό φορέα.

Η επικαιροποιημένη κατάθεση από την VanEck περιγράφει λεπτομερώς μια αμοιβή διαχείρισης 0,20% για το ETF Ethereum, τοποθετώντας το ανταγωνιστικά με εταιρείες όπως η Franklin Templeton, η οποία χρεώνει αμοιβή διαχείρισης 0,19%. Εν τω μεταξύ, η BlackRock δεν έχει ακόμη γνωστοποιήσει την αμοιβή διαχείρισης για το iShares Ethereum Trust (ETHA).

Ο αναλυτής του Bloomberg, Eric Balchunas, σχολίασε ότι η τιμολόγηση της VanEck θα μπορούσε να επηρεάσει την BlackRock να ορίσει ανταγωνιστικά τα τέλη της, προτείνοντας ότι θα πρέπει να επιδιώξει να τα διατηρήσει κάτω από το 0,30%.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι εν λόγω διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων επικαιροποίησαν τις καταθέσεις τους στο πλαίσιο της διαδικασίας έγκρισης. Η έγκριση S-1 είναι ένα κρίσιμο βήμα πριν από την έναρξη λειτουργίας αυτών των κεφαλαίων στη Wall Street. Ο Balchunas αναμένει ημερομηνία έναρξης την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, η οποία συμπίπτει με τον εορτασμό της Ημέρας Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

Τον Μάιο, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε την προσαρμογή ενός κανόνα που επιτρέπει σε κορυφαίους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων να εισάγουν και να διαπραγματεύονται οκτώ ETF Ether spot, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των VanEck, BlackRock, Fidelity, Grayscale, Franklin Templeton, ARK 21Shares, Invesco Galaxy και Bitwise.

Η τελευταία κατάθεση της Fidelity αποκάλυψε μια αρχική χρηματοδότηση ύψους 4,7 εκατομμυρίων δολαρίων στα 38 δολάρια ανά μετοχή από τη θυγατρική της, FMR Capital. Λίγες ημέρες πριν, στις 19 Ιουνίου, η Bitwise αναθεώρησε την πρότασή της για το ETF, σημειώνοντας μια πιθανή δέσμευση 100 εκατομμυρίων δολαρίων από την Pantera Capital κατά την έναρξη του ETF.

Επιπλέον, η Hashdex επιδιώκει επίσης ρυθμιστική έγκριση για ένα νέο ETF που θα συνδυάζει spot επενδύσεις Bitcoin και Ether. Αυτό έρχεται μετά την πρόσφατη απόφαση της Hashdex να μην εφαρμόσει το σχέδιο για την εισαγωγή ενός ETF με αποκλειστικό επίκεντρο το Ether.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: