Η Arkham εκθέτει υποτιθέμενες διευθύνσεις πορτοφολιών που συνδέονται με το Grayscale Bitcoin Trust

Σε μια πρόσφατη αποκάλυψη, η πλατφόρμα ανάλυσης blockchain Arkham Intelligence φέρεται να εντόπισε διευθύνσεις πορτοφολιών που σχετίζονται με το Grayscale Bitcoin Trust. Αυτό το trust λέγεται ότι περιλαμβάνει περισσότερες από 1.750 διευθύνσεις, οι οποίες κατέχουν συλλογικά ένα εντυπωσιακό ποσό άνω των 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε Bitcoin, όπως αποκαλύφθηκε σε ένα νήμα στο X (πρώην Twitter) στις 6 Σεπτεμβρίου. Η Arkham ισχυρίζεται με τόλμη ότι η Grayscale κατατάσσεται ως η “2η μεγαλύτερη οντότητα BTC παγκοσμίως”.

Οι εντυπωσιακές συμμετοχές του Grayscale Bitcoin Trust, οι οποίες αποτιμώνται σε πάνω από 16 δισεκατομμύρια δολάρια σε BTC, έχουν βρεθεί στο επίκεντρο συνεχιζόμενων νομικών διαμάχης. Η Grayscale, ο εκδότης του καταπιστεύματος, βρίσκεται επί του παρόντος σε διαμάχη με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), καθώς προσπαθεί να μετατρέψει το trust σε διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο (ETF).

Η κοινότητα των κρυπτονομισμάτων είναι εδώ και καιρό περίεργη για το πού βρίσκονται τα σημαντικά αποθέματα Bitcoin της Grayscale. Μέχρι σήμερα, η Grayscale έχει επιλέξει να μην αποκαλύψει τις διευθύνσεις των πορτοφολιών της, επικαλούμενη ανησυχίες που σχετίζονται με την ασφάλεια. Αυτή η έλλειψη διαφάνειας έχει οδηγήσει ορισμένους χρήστες στο X να αμφισβητήσουν τους ισχυρισμούς του trust ότι κατέχει τόσα Bitcoin όσα ισχυρίζεται.

Η αναζήτηση της Arkham για το “Grayscale Bitcoin Trust” στις 9 Σεπτεμβρίου έδωσε τις ακόλουθες πέντε διευθύνσεις:

  1. 16vd2YfcGK9mw3GZXzL5o23m7gdBGXKHNz
  2. 1GRGfd3TtBA2vMjoHH3hVpE6CRx5nZ1YJp
  3. 15gioFeKnUjerTQ9LYNreW3Bt9kn9xrTU4
  4. 1DtdMtJL2zggkoFPDbEbM2Ja1EYH8LeH9B
  5. 1CU9gusmCCfCjsmGatxbzvXLqoisgnaV9n


Η ανάλυση της Arkham δείχνει ότι οι τρεις πρώτες διευθύνσεις κατέχουν συλλογικά Bitcoin αξίας περίπου 51 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι υπόλοιπες δύο διευθύνσεις, ενώ είναι άδειες από κεφάλαια, παρουσιάζουν συναλλαγές που προέρχονται από άλλες διευθύνσεις που σχετίζονται με το Grayscale Bitcoin Trust, συμπεριλαμβανομένων των 1L8k2SD9sdTTzdDxA19QdobLbUyKyV2RVi και 1CS1M4oVbcFnZjZ5hU5bk6vLi2Q5VSsmpX. Ενώ η Arkham δεν παρέχει έναν πλήρη κατάλογο των διευθύνσεων της Grayscale, επισημαίνει σαφώς κάθε διεύθυνση της Grayscale στο ιστορικό συναλλαγών του αντίστοιχου πορτοφολιού.

Σύμφωνα με τη σελίδα οντότητας της Arkham για την Grayscale, το trust φέρεται να κατέχει 627.779.000 BTC, με συνολική αποτίμηση που υπερβαίνει τα 16 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό ευθυγραμμίζεται στενά με τα στοιχεία που παρουσιάζονται στον επίσημο ιστότοπο της Grayscale, γεγονός που υποδηλώνει ότι η Grayscale διαθέτει πράγματι επαρκή αποθέματα Bitcoin για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ανάληψης.

Η Arkham Intelligence έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν επικρίσεις για την αποκάλυψη προσωπικών πληροφοριών σχετικά με τους χρήστες blockchain, με ορισμένους χρήστες του X να τη χαρακτηρίζουν ως πλατφόρμα “snitch-to-earn”. Παρ’ όλα αυτά, ο διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας υπερασπίστηκε την αποστολή της εταιρείας, τονίζοντας τον στόχο της να εξισορροπήσει τους όρους ανταγωνισμού μεταξύ των μεγάλων ιδρυμάτων και των μικρότερων συμμετεχόντων που διαφορετικά θα μπορούσαν να μην έχουν πρόσβαση σε κρίσιμες πληροφορίες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: