Η Binance μετατρέπει γρήγορα τα USDC σε BTC και ETH Εν μέσω της κατάρρευσης της τράπεζας Silvergate: Πληροφορίες από την ανάλυση PoR

Ο γίγαντας των κρυπτονομισμάτων Binance παρουσίασε την τελευταία του έκθεση για τα αποδεικτικά αποθεματικά (PoR) την 1η Αυγούστου, παρουσιάζοντας τη δέσμευσή του για διαφάνεια όσον αφορά τις συμμετοχές του σε κρυπτονομίσματα. Ωστόσο, η δυναμική των αποθεμάτων της σε USDC στον απόηχο της διάλυσης της Silvergate Bank έχει προκαλέσει σημαντικό ενδιαφέρον και έχει προκαλέσει συζητήσεις στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων, ιδίως στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Η ανάλυση PoRs προσφέρει μια καθησυχαστική προοπτική για την οικονομική υγεία της Binance, υποδεικνύοντας ότι το ανταλλακτήριο διαθέτει άφθονα περιουσιακά στοιχεία κρύπτο και αποθέματα μετρητών για να καλύψει τα κεφάλαια των χρηστών του. Σύμφωνα με το παρεχόμενο στιγμιότυπο, η Binance διατηρεί μια αναλογία καθαρού υπολοίπου προς υπόλοιπο πελατών άνω του 100% σε όλα τα περιουσιακά της στοιχεία.

Ενώ η έκθεση προβάλλει μια ισχυρή οικονομική κατάσταση για την Binance, οι κινήσεις των αποθεματικών της σε USDC μετά την κατάρρευση της Silvergate Bank και το επακόλουθο depegging του stablecoin αποτέλεσαν επίκεντρο της συζήτησης. Τα στοιχεία της PoR καταδεικνύουν ότι τα αποθέματα USDC της Binance μειώθηκαν από 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια την 1η Μαρτίου σε 23,9 εκατομμύρια δολάρια μέχρι την 1η Μαΐου.

Η Binance είχε ξεκινήσει την εσωτερική μετατροπή των USDC των πελατών της σε Binance USD τον Σεπτέμβριο, διατηρώντας παράλληλα ένα σημαντικό ποσό USDC στα αποθεματικά της. Τα δεδομένα της αλυσίδας δείχνουν ότι λίγο μετά την κατάρρευση της Silvergate στις 12 Μαρτίου, η Binance ξεκίνησε ένα όργιο μετατροπής, μεταφέροντας τα αποθέματα USDC της σε Bitcoin και Ether.

Ο γνωστός αναλυτής on-chain Aleksandar Djakovic τόνισε ότι μεταξύ 12 Μαρτίου και 1 Μαΐου, η Binance προμηθεύτηκε περίπου 100.000 BTC και 550.000 ETH, που αντιστοιχούν σε περίπου 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια – ισοδύναμο με το πλεόνασμα USDC που κατείχε νωρίτερα.

Τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, η Binance δεν είχε απαντήσει στα αιτήματα για σχόλια του CryptoNea.

Η αποκάλυψη σχετικά με τους ελιγμούς USDC της Binance έχει πυροδοτήσει σημαντικές συζητήσεις, ιδίως μετά από μια παρατήρηση του CEO της Coinbase, Brian Armstrong, κατά τη διάρκεια της κλήσης κερδών της εταιρείας για το δεύτερο τρίμηνο, που υπονοούσε ότι η Binance είχε ανταλλάξει USDC με άλλο stablecoin.

Οι αναφορές απόδειξης αποθεμάτων έχουν αποκτήσει εξέχουσα θέση στο τοπίο των ανταλλαγών κρυπτονομισμάτων ως μέσο επικύρωσης των συμμετοχών και ενίσχυσης της διαφάνειας, με καταλύτη την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX. Η έκκληση για αυξημένη διαφάνεια απέκτησε δυναμική μετά την πτώση του FTX τον Νοέμβριο του 2022, παρά τους αρχικούς ισχυρισμούς των ιδρυτών του σχετικά με την ισχυρή οικονομική του θέση.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: