Η Binance Japan παρουσιάζει υπηρεσίες συναλλαγών για να εξυπηρετήσει τους τοπικούς κατοίκους

Η Binance έκανε μια σημαντική κίνηση ανακοινώνοντας την έναρξη λειτουργίας του κλάδου του με έδρα την Ιαπωνία, Binance Japan, μετά από μια περίοδο ρυθμιστικού ελέγχου στη χώρα. Το νέο εγχείρημα, το οποίο έρχεται σχεδόν δύο χρόνια μετά την προειδοποίηση που έλαβε η Binance από τη χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή της Ιαπωνίας, στοχεύει στη συμμόρφωση με το τοπικό ρυθμιστικό πλαίσιο.

Σε μια δήλωση που έγινε την 1η Αυγούστου, η Binance αποκάλυψε ότι η Sakura Exchange Bitcoin με έδρα την Ιαπωνία έχει πλέον μεταβεί στην Binance Japan. Η εταιρεία προσφέρει ήδη spot trading για 34 tokens, ενώ σχεδιάζει να διευκολύνει τη μετάβαση της παγκόσμιας βάσης χρηστών της από τις 14 Αυγούστου.

Είναι ενδιαφέρον ότι η Ιαπωνία έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ιστορία της Binance. Η χώρα ήταν το σπίτι του διευθύνοντος συμβούλου της Binance Changpeng Zhao για ένα διάστημα, και το ίδιο το ανταλλακτήριο είχε την έδρα του εκεί μετά τη μεταφορά των δραστηριοτήτων του από την Κίνα. Ωστόσο, λόγω ρυθμιστικών ανησυχιών, η Binance μετέφερε αργότερα τη βάση της στη Μάλτα το 2018.

Το σημείο καμπής ήρθε τον Ιούνιο του 2021, όταν η Υπηρεσία Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (FSA) της Ιαπωνίας εξέδωσε προειδοποιητική επιστολή προς την Binance, προειδοποιώντας την να μην λειτουργεί στη χώρα χωρίς κατάλληλη άδεια. Εκείνη την εποχή, η Binance διευκρίνισε ότι δεν προσέλκυε ενεργά Ιάπωνες χρήστες και δεν πραγματοποιούσε πράξεις ανταλλαγής εντός της χώρας.

Για να αντιμετωπίσει τα ρυθμιστικά ζητήματα και να σηματοδοτήσει την επανείσοδό της στην ιαπωνική αγορά κρύπτο, η Binance εξαγόρασε το Sakura Exchange Bitcoin τον Νοέμβριο του 2022. Αυτή η στρατηγική κίνηση υποδήλωνε τη δέσμευση της εταιρείας να συμμορφωθεί με το απαιτούμενο ρυθμιστικό καθεστώς και να προωθήσει την ανάπτυξη της ιαπωνικής αγοράς ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Fumio Kishida έχει εκφράσει την υποστήριξή του για την προώθηση των καινοτομιών Web3 στη χώρα. Παρά το θετικό αυτό κλίμα, ορισμένα άλλα μεγάλα ανταλλακτήρια, όπως το Kraken και το Coinbase, έχουν ανακοινώσει σχέδια αποχώρησης από την ιαπωνική αγορά, επικαλούμενα δύσκολες συνθήκες της αγοράς ως λόγο αποχώρησης.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: