5 Βασικές ενημερώσεις για το Bitcoin για αυτή την εβδομάδα

Το Bitcoin δείχνει σημάδια αναζωπύρωσης καθώς οδεύει προς την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, πλησιάζοντας προς τα προηγούμενα ιστορικά υψηλά του. Μπορεί η ανοδική δυναμική να διατηρηθεί και να ωθήσει το Bitcoin σε uncharted price περιοχή;

Η ζοφερή διάθεση της προηγούμενης εβδομάδας, που χαρακτηρίστηκε από σημαντικές απώλειες, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το σημερινό σενάριο. Ενώ η υποχώρηση από το πρόσφατο ιστορικό υψηλό των σχεδόν 74.000 δολαρίων προκάλεσε ανησυχίες με πτώση 17%, η ατμόσφαιρα αυτή την εβδομάδα εμφανίζεται πιο αισιόδοξη. Το προηγουμένως αναμενόμενο ανοδικό χάσμα στις προθεσμιακές αγορές CME έχει πλέον μετατραπεί σε καθοδικό χάσμα, τροφοδοτώντας την προσδοκία των επενδυτών για νέα επίθεση στα υψηλά.

Επιπλέον, μια επικείμενη αύξηση της δυσκολίας εξόρυξης προσθέτει στα ανοδικά σήματα για το Bitcoin.

Ωστόσο, πέρα από το Bitcoin, μια συρροή μακροοικονομικών παραγόντων θα μπορούσε να επιφέρει μεταβλητότητα στα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, προσθέτοντας πολυπλοκότητα στις βραχυπρόθεσμες προοπτικές.

Η τιμή του BTC δείχνει ανθεκτικότητα στη ζώνη αντίστασης

Το περασμένο Σαββατοκύριακο παρουσίασε μια διαφορετική εικόνα για τους ταύρους του Bitcoin, καθώς το κρυπτονόμισμα ανέβηκε σταθερά υψηλότερα. Το εβδομαδιαίο κλείσιμο κυμάνθηκε λίγο κάτω από τα 67.200 δολάρια στο Bitstamp, μετριάζοντας ένα σημαντικό μέρος των πρόσφατων απωλειών που οδήγησαν το BTC/USD σε χαμηλά επίπεδα κάτω από τα 61.000 δολάρια στις 20 Μαρτίου.

Οι αναλυτές της αγοράς παρακολουθούν στενά την αγορά προθεσμιακών συμβολαίων CME για πιθανά καθοδικά κενά, θεωρώντας τα ως κοινούς μαγνήτες τιμών που το Bitcoin τείνει να “γεμίζει” γρήγορα στην αρχή μιας νέας εβδομάδας διαπραγμάτευσης.

Ενώ ορισμένοι αναλυτές εκφράζουν επιφυλάξεις σχετικά με τη δύναμη της ανοδικής αγοράς του Bitcoin, άλλοι επισημαίνουν θετικά σήματα, όπως μια πιθανή διάσπαση στα ημερήσια δεδομένα του RSI, που υποδηλώνουν ετοιμότητα για άλλη μια ανοδική κίνηση.

Οι ταύροι εναποθέτουν ελπίδες στην αναβίωση των Bitcoin ETFs

Οι επιδόσεις των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETFs) του Bitcoin στις Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν συνυφασμένες με την αφήγηση της τιμής spot του Bitcoin. Η ανωμαλία της περασμένης εβδομάδας, η οποία χαρακτηρίστηκε από πέντε συνεχόμενες ημέρες καθαρών αρνητικών ροών στα ETF, τροφοδότησε τις εικασίες σχετικά με την επιστροφή στην κανονικότητα.

Παρά τις σημαντικές εκροές από το Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), οι διακεκριμένοι πάροχοι ETF κατάφεραν να διατηρήσουν τις εισροές, υποδεικνύοντας συνεχές ενδιαφέρον από νέους αγοραστές. Οι παρατηρητές αναμένουν μια θετική ανταπόκριση στην τιμή του BTC καθώς οι εκροές του GBTC μειώνονται.

Δημοσίευση στοιχείων PCE εν μέσω πακέτου δαπανών των ΗΠΑ

Το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στην ανακοίνωση του Δείκτη Προσωπικών Καταναλωτικών Δαπανών (PCE) στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή την εβδομάδα, μετά την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να διατηρήσει τα επιτόκια. Οι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν περαιτέρω σαφήνεια σχετικά με τις τάσεις του πληθωρισμού, ιδίως μετά την υπαινιγμό του προέδρου της Fed Jerome Powell για πιθανές μειώσεις των επιτοκίων αργότερα εντός του έτους.

Το πρόσφατο πακέτο δαπανών ύψους 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων των ΗΠΑ θεωρείται ότι θέτει τις βάσεις για πρόσθετη άνοδο των περιουσιακών στοιχείων κινδύνου, παρά τις ανησυχίες για τις πληθωριστικές πιέσεις.

Η δυσκολία εξόρυξης διατηρεί υψηλά επίπεδα ρεκόρ

Παρά τις πρόσφατες διακυμάνσεις των τιμών, τα θεμελιώδη μεγέθη του δικτύου Bitcoin παραμένουν ισχυρά, με τη δυσκολία εξόρυξης να είναι έτοιμη να παραμείνει κοντά σε υψηλά επίπεδα όλων των εποχών. Οι miners προετοιμάζονται για την επερχόμενη μείωση της επιδότησης μπλοκ στο μισό (bitcoin halving), αναμένοντας μια σημαντική προσαρμογή του παγκόσμιου hashrate μετά τη μείωση.

Η εισροή νέου εξοπλισμού εξόρυξης και η επικείμενη μείωση στο μισό σηματοδοτούν πιθανές αλλαγές στο τοπίο της εξόρυξης, με ορισμένους να προβλέπουν υπερκέρδη για τους miners στο εγγύς μέλλον.

Το Google Trends αντικατοπτρίζει το υποτονικό κύριο FOMO

Ενώ το κλίμα στην αγορά κρυπτονομισμάτων παραμένει αισιόδοξο, το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, όπως προκύπτει από τις τάσεις της Google, φαίνεται να μειώνεται. Η ένταση της αναζήτησης για το “Bitcoin” έχει μειωθεί σε σύγκριση με τα προηγούμενα υψηλά επίπεδα του 2021, σηματοδοτώντας την έλλειψη ευρέως διαδεδομένου FOMO (φόβος της απώλειας).

Ωστόσο, ο στατιστικολόγος Willy Woo υπογραμμίζει τη μοναδική δυναμική της αγοράς Bitcoin, όπου οι ανοδικές τάσεις τείνουν να προκαλούν FOMO και όχι πανικό, γεγονός που τη διαφοροποιεί από τις παραδοσιακές χρηματοπιστωτικές αγορές.

Εν κατακλείδι, το ταξίδι του Bitcoin προς την ανάκτηση των υψηλών όλων των εποχών χαρακτηρίζεται από ένα μείγμα τεχνικών δεικτών, μακροοικονομικών παραγόντων και μεταβαλλόμενων αισθημάτων της αγοράς, καθιστώντας την πορεία προς τα εμπρός τόσο ενδιαφέρουσα όσο και απρόβλεπτη.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: