Η Binance εισάγει νέο Stablecoin καθώς επιβεβαιώνει τη στρατηγική τερματισμού της υποστήριξης BUSD

Η Binance, ένας εξέχων παίκτης στην αρένα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων, έκανε ένα σημαντικό βήμα ενθαρρύνοντας τους χρήστες της να ξεκινήσουν τη διαδικασία μετατροπής των αποθεμάτων τους από το σταθερό νόμισμα Binance USD (BUSD) σε εναλλακτικά περιουσιακά στοιχεία. Η κίνηση αυτή έρχεται παράλληλα με την αποκάλυψη ενός πρόσφατα εισηγμένου stablecoin, καθώς η Binance επισημοποιεί το σχέδιό της να διακόψει σταδιακά την υποστήριξη του BUSD.

Η επιβεβαίωση αυτής της στρατηγικής στροφής δημοσιεύθηκε στις 31 Αυγούστου μέσω επίσημης δήλωσης της Binance. Η ανακοίνωση αυτή επικύρωσε τις προηγούμενες εικασίες σχετικά με τις προθέσεις του ανταλλακτηρίου και επιβεβαίωσε ότι η υποστήριξη για το BUSD θα καταργηθεί σταδιακά, με την πλήρη παύση να προγραμματίζεται μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024. Αυτό το χρονοδιάγραμμα ευθυγραμμίζεται με τη δική του απόφαση της Paxos να ολοκληρώσει την εξαγορά του BUSD περίπου εκείνη την περίοδο.

Η αποκάλυψη αυτή αποτελεί την πρώτη επίσημη απάντηση της Binance στο θέμα, μετά την κυκλοφορία στιγμιότυπων οθόνης που μοιράστηκαν χρήστες και απεικόνιζαν ειδοποιήσεις εντός της εφαρμογής τους για κινητά που περιγράφουν την επικείμενη παύση της υποστήριξης της BUSD.

Στην ολοκληρωμένη δήλωσή της, η Binance αποκάλυψε τη στρατηγική της για να δώσει κίνητρα στους χρήστες να ανταλλάξουν ή να μετατρέψουν τις συμμετοχές τους στο BUSD σε First Digital USD (FDUSD), ένα stablecoin που εισήλθε στη σκηνή τον Ιούνιο. Το First Digital USD ξεκίνησε από την First Digital Group, μια επιχείρηση παροχής χρηματοοικονομικών συμβουλών με έδρα το Χονγκ Κονγκ, και στη συνέχεια εισήχθη στην πλατφόρμα Binance στα τέλη Ιουλίου.

Επιπλέον, το Binance διαβεβαίωσε τους χρήστες ότι η μετάβαση από το BUSD στο FDUSD θα ήταν χωρίς τέλη και, στο πλαίσιο αυτής της μετάβασης, το ανταλλακτήριο προχώρησε στη διαγραφή οκτώ ζευγών συναλλαγών που σχετίζονται με το BUSD στις 30 Αυγούστου. Ειδικότερα, το Binance είχε προηγουμένως εφαρμόσει μέτρα για την προώθηση της χρήσης του BUSD προσφέροντας ζεύγη συναλλαγών χωρίς αμοιβή για το FDUSD σε συνδυασμό με το Bitcoin (BTC) και το Ethereum.

Η απόφαση της Binance να καταργήσει σταδιακά την υποστήριξη του BUSD φαίνεται να είναι μια απάντηση στο ρυθμιστικό τοπίο. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) είχε εκφράσει ανησυχίες σε μια ειδοποίηση wells που εκδόθηκε στην Paxos στις 13 Φεβρουαρίου, υποδεικνύοντας ότι το BUSD μπορεί να θεωρηθεί μη εγγεγραμμένος τίτλος. Ταυτόχρονα, το Τμήμα Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης είχε διατάξει την Paxos να σταματήσει την έκδοση του BUSD την ίδια ημέρα, αντανακλώντας έναν ευρύτερο ρυθμιστικό έλεγχο που επηρεάζει τον τομέα των κρυπτονομισμάτων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: