Η Nexo αποκαλύπτει την κρύπτο κάρτα Mastercard που απευθύνεται σε κατοίκους του ΕΟΧ

Η Nexo, μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα δανεισμού με καταγωγή από τη Βουλγαρία, ολοκλήρωσε μια καινοτόμο ενσωματωμένη κρύπτο χρεωστική και πιστωτική Mastercard, σχεδιασμένη αποκλειστικά για άτομα που κατοικούν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ).

Σε μια σημαντική ανακοίνωση που έγινε στις 31 Αυγούστου, άνοιξε η αυλαία της Nexo Card. Αυτή η πρωτοποριακή κάρτα πρόκειται να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να χρησιμοποιούν αβίαστα τα stablecoins τους σε ευρώ, δολάριο ΗΠΑ και βρετανική λίρα, εκτελώντας απρόσκοπτα χρεωστικές συναλλαγές σε ένα εντυπωσιακό δίκτυο με πάνω από 100 εκατομμύρια τερματικά εμπόρων παγκοσμίως. Ειδικότερα, οι χρήστες θα έχουν επίσης το δικαίωμα να κερδίζουν έναν αξιοσημείωτο ετήσιο τόκο έως και 9% επί των διατηρούμενων υπολοίπων τους.

Εμβαθύνοντας στις λειτουργίες της κάρτας, γίνεται φανερό ότι οι πιστωτικές συναλλαγές μέσω της Nexo Card αξιοποιούν τις δυνατότητες των σημαντικότερων κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένου του σημαιοφόρου Bitcoin, που λειτουργούν ως εγγύηση. Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση προσφέρει στους κατόχους της κάρτας μια ελκυστική ανταμοιβή επιστροφής μετρητών έως και 2% και ταυτόχρονα επεκτείνει τις πιστωτικές γραμμές που φέρουν ετήσιο επιτόκιο συνδεδεμένο με 16%. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι τόσο οι χρεωστικές όσο και οι πιστωτικές συναλλαγές έχουν σχεδιαστεί ώστε να μετατρέπουν απρόσκοπτα τα χαρτοφυλάκια κρυπτονομισμάτων των χρηστών σε νόμισμα fiat κατά τη διάρκεια της χρήσης στα τερματικά των εμπόρων. Η Nexo διαβεβαιώνει ότι η φύλαξη των περιουσιακών στοιχείων ενισχύεται μέσω ασφάλισης από αξιοσέβαστους φορείς όπως η Ledger και η Bakkt.

Πέρα από τις τεχνικές πτυχές, η Nexo δίνει μεγάλη έμφαση στους φιλικούς προς τον χρήστη όρους. Η Nexo Card ξεχωρίζει με την εξάλειψη των μηνιαίων τελών και των χρεώσεων αδράνειας. Επιπλέον, προσφέρει το αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό των μηδενικών τελών συναλλάγματος για συναλλαγές ύψους έως 20.000 ευρώ (21.700 δολάρια) μηνιαίως, σε συνδυασμό με ένα συνετό ανώτατο όριο 10.000 ευρώ (10.800 δολάρια) για μηνιαίες αναλήψεις από ΑΤΜ. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των πρωτοκόλλων επαλήθευσης του Know Your Customer (KYC), οι αιτούντες θα αποκτήσουν πρόσβαση τόσο σε μια εικονική όσο και σε μια φυσική κάρτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο παραλλαγές της κάρτας είναι απρόσκοπτα συμβατές με δημοφιλείς πλατφόρμες ψηφιακών πληρωμών, όπως το Apple Pay και το Google Pay. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η επιλεξιμότητα για την κάρτα Nexo Card ισχύει αποκλειστικά για τους πολίτες της εκτεταμένης ζώνης 30 χωρών του ΕΟΧ.

Ανατρέχοντας στο χρονοδιάγραμμα, νωρίτερα φέτος, τα επιχειρησιακά κεντρικά γραφεία της Nexo που βρίσκονται στη Σόφια αντιμετώπισαν μια αμφιλεγόμενη τροπή των γεγονότων, όταν οι τοπικές βουλγαρικές αρχές επιβολής του νόμου πραγματοποίησαν έφοδο. Οι ισχυρισμοί για παραβίαση των κυρώσεων και των κανονισμών για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AML) σε σχέση με τη Ρωσία οδήγησαν σε αυτή την εξέλιξη. Ειδικότερα, η Nexo έχει δηλώσει την πρόθεσή της να κινηθεί νομικά εναντίον της βουλγαρικής κυβέρνησης, επικαλούμενη ζημίες που απορρέουν από αυτό το περιστατικό. Αξίζει να τονιστεί το γεγονός ότι λόγω ρυθμιστικών επιπλοκών με την τοπική διοίκηση, η Nexo απέφυγε να επεκτείνει τις υπηρεσίες της στους κατοίκους της Βουλγαρίας.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: