Καθυστερεί η εφαρμογή της νομοθεσίας της ΕΕ για το ψηφιακό ευρώ, σύμφωνα με πηγή

Η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι απαραίτητη για την καθιέρωση ενός ψηφιακού ευρώ, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί να δημοσιευθεί στις 28 Ιουνίου, έχει αναβληθεί, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει λάβει το CryptoGrafos.com.

Η απόφαση αυτή έρχεται ως απάντηση στο σχέδιο νόμου που διέρρευσε, το οποίο αφορά την προστασία της ιδιωτικής ζωής και τις τεχνικές πτυχές που σχετίζονται με το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας (CBDC). Επιπλέον, οι υπουργοί Οικονομικών εξέφρασαν αμφιβολίες σχετικά με τα κίνητρα που κρύβονται πίσω από το σχέδιο για το ψηφιακό ευρώ κατά τη διάρκεια των συζητήσεων της περασμένης εβδομάδας.

Το χρονοδιάγραμμα του νομοσχεδίου έχει υποστεί πολλαπλές αναθεωρήσεις, με αρχικό σχέδιο να δημοσιεύεται τον Μάιο. Πιο πρόσφατα, το νομοσχέδιο προγραμματίστηκε να συζητηθεί και να δημοσιευθεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του οργάνου λήψης αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 28 Ιουνίου, όπως αναφέρεται σε μια προσωρινή ημερήσια διάταξη για το μέλλον που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, η Επιτροπή δεν έδωσε λόγο για την καθυστέρηση ούτε ανακοίνωσε νέα ημερομηνία δημοσίευσης.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ συζήτησαν επίσης τα σχέδια κατά την τακτική τους συνεδρίαση την Πέμπτη. Τόνισαν τη σημασία της ανάπτυξης μιας σαφούς και πειστικής αφήγησης που θα αναδεικνύει την προστιθέμενη αξία του ψηφιακού ευρώ όσον αφορά τον αντίκτυπό του στην οικονομία και τη ζωή των πολιτών. Ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Paschal Donohoe, ο οποίος προήδρευσε των συζητήσεων, δήλωσε σε δήλωση μετά τη συνεδρίαση ότι οι υπουργοί υποστηρίζουν το έργο, αλλά επίσης επιθυμούν να αναπτύξουν περαιτέρω την αφήγηση γύρω από το ψηφιακό ευρώ εντός των θεσμικών τους οργάνων.

Προς το παρόν, η νέα ημερομηνία δημοσίευσης της νομοθεσίας παραμένει άγνωστη, γεγονός που υποδηλώνει ότι θα πραγματοποιηθούν περαιτέρω συζητήσεις και αναθεωρήσεις πριν από την οριστικοποίηση και τη δημοσιοποίησή της.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: