Η SEC φέρεται να πιέζει την Coinbase να διαγράψει όλα τα κρυπτονομίσματα εκτός από το Bitcoin, αποκαλύπτει ο διευθύνων σύμβουλος

Ο Brian Armstrong, διευθύνων σύμβουλος του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Coinbase, αποκάλυψε πρόσφατα ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) απαίτησε κάποτε τη διαγραφή σχεδόν 250 tokens από την πλατφόρμα της, με εξαίρεση το Bitcoin. Η αποκάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στις 31 Ιουλίου στους Financial Times, όπου ο Armstrong έριξε φως στη στάση της SEC πριν από τη μήνυσή της κατά του ανταλλακτηρίου.

Σύμφωνα με τον Άρμστρονγκ, η SEC είχε την πεποίθηση ότι “κάθε περιουσιακό στοιχείο εκτός από το Bitcoin είναι αξιόγραφο”. Ωστόσο, η Coinbase διαφώνησε με αυτή την ερμηνεία του νόμου και ζήτησε εξηγήσεις. Η απάντηση της SEC ήταν άμεση: “Δεν πρόκειται να σας το εξηγήσουμε- πρέπει να διαγράψετε κάθε περιουσιακό στοιχείο εκτός από το Bitcoin”.

Αυτή η προοπτική ευθυγραμμίζεται με τη στάση του προέδρου της SEC Gary Gensler, ο οποίος δήλωσε προηγουμένως ότι “οτιδήποτε άλλο εκτός από το Bitcoin” εμπίπτει στην αρμοδιότητα του οργανισμού ως ασφάλεια.

Αν η Coinbase είχε συμμορφωθεί με την απαίτηση της SEC, ο Armstrong πίστευε ότι θα είχε δημιουργήσει ένα επικίνδυνο προηγούμενο και ενδεχομένως θα σήμαινε το τέλος της βιομηχανίας κρύπτο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μια τέτοια περιοριστική κίνηση θα περιόριζε σημαντικά το εύρος και την ποικιλομορφία των κρυπτονομισμάτων που είναι διαθέσιμα για διαπραγμάτευση στην πλατφόρμα.

Η SEC μήνυσε τελικά την Coinbase στις αρχές Ιουνίου, ισχυριζόμενη ότι το ανταλλακτήριο λειτουργούσε ως μη εγγεγραμμένο ανταλλακτήριο και κατέγραφε 13 κρυπτονομίσματα ως μη εγγεγραμμένους τίτλους. Αυτή η νομική ενέργεια συνέπεσε με παρόμοιες καταγγελίες που υπέβαλε η ρυθμιστική αρχή κατά της Binance.

Η SEC διευκρίνισε ότι το τμήμα επιβολής της δεν ζητά επίσημα από τις εταιρείες να διαγράψουν τα κρύπτο περιουσιακά στοιχεία, αλλά το προσωπικό της μπορεί να μοιραστεί τις απόψεις του σχετικά με ενέργειες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να παραβιάσουν τους νόμους περί κινητών αξιών.

Η ρυθμιστική εποπτεία της βιομηχανίας κρύπτο στις ΗΠΑ παραμένει αποκεντρωμένη, καθώς τόσο η Commodity Futures Trading Commission (CFTC) όσο και η SEC αναλαμβάνουν ρυθμιστικές δράσεις κατά των παικτών του χώρου. Ως απάντηση σε αυτή τη ρυθμιστική αβεβαιότητα, προτάθηκε νομοθεσία που θα παραχωρούσε σε μεγάλο βαθμό τη δικαιοδοσία για τα κρύπτο στην CFTC και θα αποσαφήνιζε τον ρόλο της SEC σε σχέση με τα κρυπτονομίσματα. Η νομοθεσία πέρασε με επιτυχία από την Επιτροπή Γεωργίας της Βουλής των Αντιπροσώπων στις 27 Ιουλίου, αφού προηγουμένως είχε εγκριθεί από την Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: