Η Binance αντιστρέφει την πορεία της και αποφασίζει να μην διαγράψει τα Privacy Coins στην Ευρώπη

Η Binance ανακοίνωσε την απόφασή της να αντιστρέψει το σχέδιο διαγραφής αρκετών Privacy Coins στην Ευρώπη, επικαλούμενη την ανάγκη συμμόρφωσης με τους τοπικούς κανονισμούς. Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων δήλωσε στις 26 Ιουνίου ότι επανεξέτασε την ταξινόμηση των Privacy Coins στην πλατφόρμα του για να συμμορφωθεί με τις κανονιστικές απαιτήσεις σε επίπεδο ΕΕ.

Ως ανταλλακτήριο εγγεγραμμένο σε διάφορες δικαιοδοσίες της ΕΕ, η Binance τόνισε την υποχρέωσή της να ακολουθεί τους τοπικούς κανονισμούς, οι οποίοι περιλαμβάνουν τη δυνατότητα παρακολούθησης των συναλλαγών για τα καταχωρημένα νομίσματα. Αρχικά, η Binance είχε την πρόθεση να διαγράψει 12 Privacy Coins, συμπεριλαμβανομένων των Decred (DCR), Dash (DASH), ZEC, Horizen (ZEN), PIVX (PIVX), Navcoin (NAV), Secret (SCRT), Verge (XVG), Firo (FIRO), Beam (BEAM), XMR και MobileCoin (MOB), για χρήστες στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πολωνία.

Μετά την ανάκληση της απόφασης, πολλά tokens που επηρεάστηκαν από το αρχικό σχέδιο ανέβηκαν στο Twitter για να καθησυχάσουν τις κοινότητές τους. Το Verge Currency, για παράδειγμα, παρείχε μια ενημέρωση στις 22 Ιουνίου, δηλώνοντας ότι δεν θα διαγραφεί από την Binance. Το Secret Network επιβεβαίωσε επίσης ότι ήταν μεταξύ των νομισμάτων που δεν θα αντιμετώπιζαν διαγραφή από το ανταλλακτήριο.

Η αλλαγή πορείας της Binance ευθυγραμμίζεται με τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να θεσπίσει πρότυπα για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία μέσω των κανονισμών για τις αγορές κρυπτο-συσκευών (Markets in Crypto-Assets – MiCA). Οι κανονισμοί αυτοί, που υπογράφηκαν σε νόμο στις 31 Μαΐου, αποσκοπούν στο να τοποθετήσουν την Ευρώπη ως κόμβο κρύπτο και ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Τον Ιούλιο αναμένεται να ξεκινήσει μια διαδικασία διαβούλευσης για το MiCA, με το πλαίσιο να προτείνει ένα χρονοδιάγραμμα 18 μηνών για την πλήρη εφαρμογή.

Οι εταιρείες του κλάδου, συμπεριλαμβανομένης της Ripple, ενός παρόχου υπηρεσιών πληρωμών κρυπτονομισμάτων, χαιρέτισαν τους κανονισμούς MiCA για τη σαφήνεια που παρέχουν όσον αφορά τη συμμόρφωση με τις κανονιστικές διατάξεις.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: