Η Binance αντικαθιστά το BUSD στο ταμείο SAFU με TUSD και USDT

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance  ανακοίνωσε  στις 17 Μαρτίου ότι αντικατέστησε το Binance USD συμμετοχές στο Secure Asset Fund for Users (SAFU) με TrueUSD (TUSD) και Tether (USDT). Η κίνηση έρχεται ως απάντηση στην πρόσφατη κίνηση της Paxos να σταματήσει την κοπή νέων BUSD, η οποία οδήγησε σε πτώση της κεφαλαιοποίησης του περιουσιακού στοιχείου. 

Το SAFU είναι ένα ασφαλιστικό ταμείο έκτακτης ανάγκης που ιδρύθηκε από την Binance τον Ιούλιο του 2018 για την προστασία των κεφαλαίων των χρηστών σε περίπτωση παραβιάσεων ασφάλειας ή άλλων απρόβλεπτων συμβάντων. Η Binance δέσμευσε ένα ποσοστό των προμηθειών συναλλαγών για την ανάπτυξη του αμοιβαίου κεφαλαίου, το οποίο αποτιμήθηκε σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια στις 29 Ιανουαρίου 2022. Τα πορτοφόλια της SAFU αρχικά αποτελούνταν από BNB, Bitcoin και Binance USD — το οποίο έχει πλέον αντικατασταθεί από TUSD και USDT.

Η Binance διαβεβαίωσε τους χρήστες ότι η αλλαγή δεν θα τους επηρεάσει, ότι τα κεφάλαιά τους θα συνεχίσουν να διατηρούνται σε επαληθεύσιμες από το κοινό διευθύνσεις και η BUSD θα συνεχίσει να υποστηρίζεται. Το ανταλλακτήριο πρόσθεσε ότι θα παρακολουθεί στενά το αμοιβαίο κεφάλαιο για να διασφαλίσει ότι παραμένει επαρκώς κεφαλαιοποιημένο και θα το ανανεώνει περιοδικά, όπως χρειάζεται, χρησιμοποιώντας τα ίδια κεφάλαιά του.

Στις 13 Φεβρουαρίου, ο εκδότης BUSD Paxos Trust Company ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την έκδοση νέων BUSD  με ισχύ από τις 21 Φεβρουαρίου σύμφωνα με τις οδηγίες και σε συντονισμό με το Τμήμα Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης.

Μέρες αφότου εμφανίστηκαν αναφορές ότι οι ρυθμιστικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών εξέταζαν το PAXOS και το BUSD, η Binance έκοψε TUSD αξίας σχεδόν 50 εκατομμυρίων δολαρίων . Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία της Etherscan, και ήρθε δύο ημέρες αφότου ο διευθύνων σύμβουλος της Binance, Chanpeng Zhao, ανέφερε σε ένα Twitter Space στις 14 Φεβρουαρίου ότι η Binance θα προσπαθήσει να «διαφοροποιήσει» τις διαθέσεις της σε stablecoin μακριά από το BUSD.

Καθώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ λαμβάνει επίσης μέτρα κατά του BUSD , ορισμένα μέλη της κοινότητας κρύπτο αμφισβήτησαν εάν τα stablecoins είναι το πραγματικό ζήτημα ή αν πρόκειται στην πραγματικότητα για το Binance, καθώς η SEC δεν ανέλαβε δράση κατά του stablecoin του Paxos που υποστηρίζεται από χρυσό. Pax Gold (PAXG).

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/binance-replaces-busd-in-safu-fund-with-tusd-usdt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: