Η γερουσιαστής Warren ζητά «sham audits» ενώ η SVB απειλεί με μια χρεοκοπία στα κρύπτο

Οι γερουσιαστές των Ηνωμένων Πολιτειών Ελίζαμπεθ Γουόρεν και Ρον Γουάιντεν ζήτησαν από το Συμβούλιο Εποπτείας Λογιστικών Εταιρειών (PCAOB) να ζητήσει από τους ελεγκτές υπεύθυνους για αποτυχημένα έργα κρύπτο. 

Το PCAOB — ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επιβλέπει τους ελέγχους των δημοσίων εταιρειών και άλλων εκδοτών — δήλωσε πρόσφατα ότι η απόδειξη αποθεματικών (POR) δεν είναι ισοδύναμη με τους ελέγχους που διενεργούνται σύμφωνα με τα ελεγκτικά πρότυπα PCAOB. Το POR είναι μια μέθοδος που υιοθετείται ευρέως από τα ανταλλακτήρια κρύπτο για την επιβεβαίωση της διαθεσιμότητας των κεφαλαίων των χρηστών. Ωστόσο, ο Warren απαίτησε αυστηρότερη εποπτεία:

«Αλλά ας είμαστε ξεκάθαροι: χρειάζεται να κάνει περισσότερα η PCAOB, ώστε οι καταναλωτές να μην κρατούν την τσάντα όταν καταρρέουν σκιερές εταιρείες κρύπτο».

Η κοινότητα των κρυπτονομισμάτων αντέκρουσε τη δήλωσή της καθώς πολλά μέλη τόνισαν τη συνεχιζόμενη κατάρρευση της Silicon Valley Bank (SVB) – μιας τράπεζας που ασφαλίζεται από την Federal Deposit Insurance Corporation.

Από την άλλη πλευρά, με την SVB να συμβάλλει μόνη της στην αστάθεια των τιμών του νομίσματος USD που εκδόθηκε από την Circle, το Crypto Twitter αμφισβήτησε τη στάση της Warren σχετικά με την κατάρρευση μιας τράπεζας που δεν σχετίζεται με κρυπτο.

Απαντώντας στην Warren, ο Ari Paul, ο ιδρυτής της επενδυτικής εταιρείας blockchain BlockTower Capital, τόνισε πώς η SVB ωθεί τις εταιρείες κρύπτο σε χρεοκοπία, δηλώνοντας:

«Η πολύ μεγαλύτερη μη-κρυπτο τράπεζα SVB απλώς ανάγκασε πολλές καλές εταιρείες σε χρεοκοπία. Σταματήστε να προσποιείστε ότι η οικοδόμηση της αυτοκρατορίας σας βοηθά τους ανθρώπους… αυτό απλώς προκαλεί περιττές απώλειες τόσο για λιανικούς όσο και για θεσμικούς καταθέτες».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, μοιράστηκε ένα μιμίδιο για την περίσταση, δείχνοντας το δίλημμα των επενδυτών όσον αφορά την εμπιστοσύνη των παραδοσιακών τραπεζών και επιχειρήσεων κρύπτο με τα χρήματά τους.

Η συμβουλή επενδυτών από το Γραφείο Επενδυτών του PCAOB υπενθύμισε στους χρήστες να μην βασίζονται αποκλειστικά σε αναφορές POR για να επιβεβαιώσουν την ύπαρξη κεφαλαίων.

«Πότε θα ζητήσετε συγγνώμη που ξεκινήσατε τη λειτουργία της Silvergate Bank και βυθίσατε τις τράπεζες της χώρας στο χάος;» ρώτησε ένας επενδυτής που απαντούσε στον Warren.

Στις 11 Μαρτίου, η Circle αποκάλυψε ότι 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια είχαν κολλήσει στη Silicon Valley Bank, αφού ένα αίτημα μεταφοράς από τις 9 Μαρτίου δεν πραγματοποιήθηκε.

Προσθέτοντας στη δήλωση της Circle, ο επικεφαλής στρατηγικής της εταιρείας και επικεφαλής της παγκόσμιας πολιτικής τόνισε ότι «η Circle προστατεύει αυτήν τη στιγμή το USDC από μια αποτυχία μαύρου κύκνου στο τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ», καθώς ζήτησε ένα σχέδιο διάσωσης από την Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC).

Τη στιγμή της γραφής, 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια από τα περίπου 40 δισεκατομμύρια δολάρια (8,24%) των αποθεματικών USDC παραμένουν στην SVB.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/sen-warren-calls-out-sham-audits-while-svb-threatens-crypto-bankruptcy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: