Οι ARK Invest και 21Shares επιδιώκουν την έγκριση του Spot Ether ETF εν μέσω καθυστερήσεων της SEC

Καθώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) συνεχίζει να διαβουλεύεται σχετικά με το διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο (ETF) Bitcoin της ARK Investment Management, η εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων έχει επιχειρήσει να εισέλθει σε μια άλλη οδό, προτείνοντας ένα επενδυτικό προϊόν που συνδέεται με το Ethereum.

Σε μια αίτηση που υποβλήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου, η ARK Invest και η 21Shares υπέβαλαν από κοινού αίτηση στην SEC για το πράσινο φως για την εισαγωγή μεριδίων ενός spot ETF Ether στο Exchange Cboe BZX. Αυτό το επενδυτικό όχημα, γνωστό ως ARK 21Shares Ethereum ETF, θα επιστρατεύσει το ανταλλακτήριο Coinbase για να χρησιμεύσει ως θεματοφύλακά του και θα αξιολογεί την απόδοση του Ether με βάση την ισοτιμία αναφοράς CF Ether-Dollar του Chicago Mercantile Exchange.

Το αίτημα της ARK Invest και της 21Shares αποτελεί μέρος ενός αυξανόμενου κύματος spot ETFs κρυπτονομισμάτων υπό εξέταση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η πρόσφατη νομική νίκη του διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων Grayscale, η οποία ανάγκασε την SEC να επανεξετάσει τη στάση της σχετικά με τη μετατροπή του Grayscale Bitcoin Trust σε Bitcoin ETF, έχει αναπτερώσει τις ελπίδες των παραγόντων του κλάδου όσον αφορά τη ρυθμιστική έγκριση.

Στις 31 Αυγούστου, δύο ημέρες μετά την απόφαση σχετικά με το ETF της Grayscale, η SEC ανακοίνωσε την αναβολή της απόφασης για το αν θα δώσει πράσινο φως ή θα απορρίψει τις επιτόπιες αιτήσεις Bitcoin ETF από επτά εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της BlackRock, του μεγαλύτερου διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο. Ειδικότερα, η πρόταση spot Bitcoin ETF από τις ARK Invest και 21Shares εξαιρέθηκε από αυτή την αναβολή, με την επόμενη προθεσμία για έγκριση, απόρριψη ή περαιτέρω αναβολή να έχει προγραμματιστεί για τις 11 Νοεμβρίου.

Η συνεργασία της ARK Invest και της 21Shares αποτελεί την τρίτη τους προσπάθεια να δρομολογήσουν ένα spot Bitcoin ETF από το 2021. Εκτός από αυτή την πρόσφατη πρόταση ETF Ether, οι εταιρείες είχαν επίσης υποβάλει σχέδια για δύο ETF ETH futures. Τα ETF που συνδέονται με τα futures κρυπτονομισμάτων έχουν βιώσει πιο ευνοϊκά αποτελέσματα με την SEC, έχοντας εξασφαλίσει αρκετές εγκρίσεις το 2021.

Η ανακοίνωση της κατάθεσης του ETF προκάλεσε μια σύντομη άνοδο της τιμής του Ether (ETH). Σύμφωνα με τα στοιχεία, το ETH σημείωσε μια άνοδο περίπου 3%, ανεβαίνοντας από τα 1.623 στα 1.669 δολάρια, προτού κατασταλάξει εντός του εύρους των 1.620 έως 1.640 δολαρίων. Η κίνηση αυτή υπογραμμίζει το σημαντικό ενδιαφέρον της αγοράς και την προσδοκία που περιβάλλει την πιθανή έγκριση ενός ETF Ether από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: