Η αναταραχή του τραπεζικού συστήματος των ΗΠΑ έχει ωθήσει την υπεραπόδοση του Bitcoin: Coinbase

Οι αγορές κρυπτονομισμάτων έχουν επιδείξει ανθεκτικότητα απέναντι στις πρόσφατες αναταραχές στο τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ, με το bitcoin (BTC) ειδικότερα να υπεραποδίδει, ανέφερε το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase (COIN) σε ερευνητική έκθεση την Παρασκευή.


Η Coinbase σημείωσε ότι το bitcoin έχει υπεραποδώσει έναντι άλλων περιουσιακών στοιχείων από τα μέσα Φεβρουαρίου, με την κυριαρχία του κρυπτονομίσματος ως ποσοστό της συνολικής κεφαλαιοποίησης της αγοράς κρύπτο να αυξάνεται στο 47,7% από 43,9% κατά τη διάρκεια του Μαρτίου. Η υπεραπόδοση επιταχύνθηκε στις αρχές του μήνα, η οποία συνέπεσε με την έναρξη της αναταραχής του τραπεζικού συστήματος των ΗΠΑ, ανέφερε η Coinbase.


“Εν μέρει ο λόγος είναι ότι η πίεση στο τραπεζικό σύστημα ενίσχυσε τις ιδιότητες του bitcoin ως αποθηκευτή αξίας”, αναφέρεται στην έκθεση, και επειδή το BTC υπάρχει κυρίως εκτός του παραδοσιακού χρηματοπιστωτικού συστήματος “προσφέρει μια αντιστάθμιση έναντι των τρεχουσών συνθηκών”.

Έχει επίσης επωφεληθεί από τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με το ρυθμιστικό καθεστώς άλλων κρυπτονομισμάτων, έγραψαν οι αναλυτές David Duong και Brian Cubellis.
Η συσχέτιση του Bitcoin με τον χρηματιστηριακό δείκτη S&P 500 μειώθηκε στο 25% στα τέλη Μαρτίου από το μέγιστο του 70% τον περασμένο Μάιο, έγραψαν οι αναλυτές. Δεν έδωσαν το χρονικό διάστημα για τον υπολογισμό της συσχέτισης.


Η σχετική υπεραπόδοση του κρυπτονομίσματος έναντι άλλων ψηφιακών νομισμάτων και tokens αντανακλά επίσης τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με το ρυθμιστικό καθεστώς άλλων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και την αραιότερη ρευστότητα ειδικά σε ορισμένα ζεύγη συναλλαγών BTC έναντι stablecoin, προστίθεται στην έκθεση.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: