Η αμερικανική λογιστική εποπτεία προειδοποιεί τους επενδυτές για τις εκθέσεις proof-of-reserves

Το Συμβούλιο Εποπτείας Λογιστικών Εταιρειών (PCAOB) — ένας επόπτης που επιβλέπει τους ελέγχους δημοσίων εταιρειών στις Ηνωμένες Πολιτείες — εξέδωσε πρόσφατα μια συμβουλευτική προειδοποίηση για τις εκθέσεις απόδειξης αποθεματικών (PoR) που εκδίδονται από ελεγκτικές εταιρείες.

Το PCAOB, υποστηριζόμενο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), επεσήμανε ότι οι επενδυτές δεν θα πρέπει να “εμπιστεύονται αδικαιολόγητα” τις εκθέσεις PoR, οι οποίες δεν εμπίπτουν στην εποπτική αρμοδιότητα του συμβουλίου.

«Είναι σημαντικό, οι επενδυτές να σημειώσουν ότι οι δεσμεύσεις PoR δεν είναι έλεγχοι και, κατά συνέπεια, οι σχετικές εκθέσεις δεν παρέχουν καμία ουσιαστική διασφάλιση στους επενδυτές ή στο κοινό».

Επιπλέον, το συμβούλιο υποστήριξε επίσης ότι οι αναφορές PoR δεν παρέχουν διαβεβαιώσεις για την κατάσταση των περιουσιακών στοιχείων μετά την έκδοση της έκθεσης. Σύμφωνα με το PCAOB, τα PoR δεν αντικατοπτρίζουν εάν τα περιουσιακά στοιχεία χρησιμοποιήθηκαν, δανείστηκαν ή έγιναν μη διαθέσιμα στους πελάτες μετά τη δημοσίευση της αναφοράς. Το συμβούλιο είπε επίσης ότι οι αναφορές PoR δεν διασφαλίζουν την αποτελεσματικότητα των εσωτερικών ελέγχων ή της διακυβέρνησης της οντότητας κρύπτο.

Το συμβούλιο σημείωσε ότι οι εκθέσεις PoR δεν διεξάγονται σύμφωνα με τα πρότυπα ελέγχου PCAOB. Επιπλέον, το συμβούλιο τόνισε την έλλειψη ομοιομορφίας μεταξύ των παρόχων υπηρεσιών των αναφορών PoR.

«Η απόδειξη των αναφορών αποθεματικών είναι εγγενώς περιορισμένη και οι πελάτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν βασίζονται σε αυτές για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν επαρκή περιουσιακά στοιχεία για την κάλυψη των υποχρεώσεων των πελατών», πρόσθεσε η συμβουλευτική.

Η προειδοποίηση ήρθε αφότου πολλά ανταλλακτήρια κρύπτο αυξήθηκαν στην τάση παροχής αναφορών PoR σε μια προσπάθεια να διασφαλίσουν τους επενδυτές για την οικονομική τους ασφάλεια μετά την καταστροφή του FTX. Στις 19 Ιανουαρίου, το ανταλλακτήριο OKX δήλωσε 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε ρευστά περιουσιακά στοιχεία στην έκθεσή του PoR. Στις 23 Φεβρουαρίου, το exchange MEXC Global κυκλοφόρησε το PoR του μετά από 45 ημέρες δοκιμών .

Πιο πρόσφατα, το ανταλλακτήριο Binance  πρόσθεσε 11 τokens στην έκθεσή του PoR , διεκδικώντας αποθέματα 63 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις 7 Μαρτίου.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/us-accounting-watchdog-warns-investors-about-proof-of-reserve-reports

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: