Γιατί η ταξινόμηση των κρυπτονομισμάτων ως securities από την SEC είναι εσφαλμένη;

Ο Charles Hoskinson, συνιδρυτής του Cardano (ADA), αμφισβητεί την άποψη ότι οι ρυθμιστικές αρχές θα πρέπει να κατηγοριοποιούν στα τυφλά τα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin και το Ethereum ως non securities. Ο Hoskinson τονίζει ότι τα token όπως το ADA και το Ripple (XRP) μπορούν πράγματι να θεωρηθούν securities όταν ενσωματώνονται σε investment contract ευθυγραμμιζόμενα με τους ορισμούς που περιγράφονται στον νόμο περί κινητών αξιών του 1933.

Οι πρόσφατες ενέργειες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), όπου το Cardano και 36 άλλα κρυπτονομίσματα αναφέρθηκαν ως securities σε αγωγές κατά της Coinbase και της Binance, τροφοδοτούν τη συνεχιζόμενη συζήτηση. Ειδικότερα, το Ethereum και το Bitcoin απουσίαζαν από τον κατάλογο της SEC, με το Bitcoin να εικάζεται ανεπίσημα ότι αντιμετωπίζεται ως commodity.

Ενώ οι μαξιμαλιστές όπως ο Michael Saylor υποστηρίζουν το Bitcoin ως commodity, υποστηρίζοντας ότι οι σταθερές του ιδιότητες το καθιστούν παρόμοιο, νομικοί εμπειρογνώμονες όπως ο John Deaton προειδοποιούν κατά της σύγχυσης του νομικού ορισμού ενός investment contract με την αφήγηση που προωθούν οι μαξιμαλιστές του Bitcoin. Ο Deaton υποστηρίζει ότι ένα ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο ή κρυπτονόμισμα, που στέκεται από μόνο του ως κώδικας λογισμικού, δεν είναι εγγενώς ένα security. Μπορεί, ωστόσο, να προωθηθεί στην αγορά, να συσκευαστεί, να προσφερθεί ή να πωληθεί ως επενδυτικό συμβόλαιο, εμπίπτοντας έτσι στην κατηγορία των security.

Ο Deaton παραθέτει ένα παράδειγμα της αρχικής πώλησης του Bitcoin από τον ιδρυτή του Satoshi Nakamoto, προτείνοντας ότι εάν το Bitcoin είχε προσφερθεί προς πώληση με συγκεκριμένο τρόπο, θα μπορούσε να αποτελέσει μέρος των unregistered securities. Αυτό υπογραμμίζει τη σημασία του νομικού πλαισίου για τον προσδιορισμό του κατά πόσον ένα περιουσιακό στοιχείο ταξινομείται ως security.

Ο Charles Hoskinson απηχεί αυτό το συναίσθημα, τονίζοντας ότι ο κλάδος δεν πρέπει να δεχθεί μονομερείς αποφάσεις που κατηγοριοποιούν ένα κρυπτονόμισμα ως security, ενώ εξαιρούν ένα άλλο. Ο Hoskinson επισημαίνει την ασυμφωνία στους ισχυρισμούς σχετικά με την αποκέντρωση του Bitcoin, τονίζοντας την πιθανή ευπάθεια σε μια επίθεση 51% με subpoenaing three entities

Ο Hoskinson τάσσεται επίσης υπέρ μιας πιο δημοκρατικής προσέγγισης, υποστηρίζοντας ότι οι αποφάσεις σχετικά με την ταξινόμηση των κρυπτονομισμάτων δεν πρέπει να είναι μονόπλευρες. Επισημαίνει τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη και τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων στο οικοσύστημα Cardano, τονίζοντας τη σημασία των νομικών βάσεων στις συζητήσεις για τα securities.

Σε μια σχετική εξέλιξη, πριν από δύο εβδομάδες, ο Hoskinson επιβεβαίωσε ότι το σύστημα ψηφοφορίας του Ιδρύματος Cardano θα θέσει τις βάσεις για τη διακυβέρνηση της κοινότητας στο πλαίσιο του ευρύτερου roadmap του Cardano. Αυτό υπογραμμίζει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την καθιέρωση διαφανών και χωρίς αποκλεισμούς διαδικασιών λήψης αποφάσεων στην κοινότητα της Cardano.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: