Για Τρίτη φορά η ARK και η 21Shares καταθέτουν και πάλι αίτηση στην SEC για Bitcoin ETF

Η ARK Invest της Cathie Wood και η ευρωπαϊκή εταιρεία επενδύσεων κρύπτο 21Shares φαίνεται να μην ενοχλούνται από το ρυθμιστικό περιβάλλον των κρυπτονομισμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, ζητώντας και πάλι έγκριση για ένα Bitcoin -βασισμένο σε χρηματοοικονομικό προϊόν.

Στις 25 Απριλίου, οι δύο εταιρείες ζήτησαν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) να εγκρίνει τη δημιουργία ενός spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF), παρά το γεγονός ότι έχει απορριφθεί δύο φορές στο παρελθόν.

Οι δύο εταιρείες ζήτησαν για πρώτη φορά να δημιουργήσουν το spot Bitcoin ETF τους στις 28 Ιουνίου 2021, αίτημα που απορρίφθηκε από την SEC τον Απρίλιο του 2022. Η ρυθμιστική αρχή δήλωσε ότι το προϊόν δεν πληρούσε τις απαιτήσεις εισαγωγής ενός χρηματοοικονομικού προϊόντος σύμφωνα με τους κανόνες πρακτικής της καθώς και με εκείνους του νόμου περί ανταλλακτηρίου.

Το ζεύγος κατέθεσε άλλο ένα αίτημα για δεύτερη φορά τον Μάιο του 2022, αίτηση την οποία η SEC απέρριψε και πάλι στις 26 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους.

Ένα ETF επιτρέπει στους επενδυτές να εκτίθενται σε ένα συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο χωρίς να κατέχουν στην πραγματικότητα το υποκείμενο χρηματοοικονομικό προϊόν. Ένα spot Bitcoin ETF επιτρέπει στους επενδυτές να αποκτήσουν έμμεση έκθεση στο κρυπτονόμισμα με μετοχές που παρακολουθούν την τιμή της BTC σε πραγματικό χρόνο χωρίς να κατέχουν πραγματικά Bitcoin.

Ενώ η SEC έχει εγκρίνει μια σειρά από Bitcoin Futures ETFs – τα οποία εκθέτουν τους αγοραστές στην πιθανή μελλοντική αξία της BTC – έχει απορρίψει μέχρι στιγμής κάθε αίτηση για ένα spot Bitcoin ETF, επικαλούμενη δυσκολίες με την “προστασία των επενδυτών και του δημόσιου συμφέροντος” από την απάτη και τη χειραγώγηση.

Σύμφωνα με αναλυτές ETF από το Bloomberg, φαίνεται πιθανό ότι ένα spot Bitcoin ETF θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα στις ΗΠΑ στα μέσα του τρέχοντος έτους.

Ο όμιλος κρύπτο Digital Currency Group (DCG) επιδιώκει επί του παρόντος να μετατρέψει τη ναυαρχίδα του Grayscale Bitcoin Investment Trust (GBTC) σε spot Bitcoin ETF και έχει μηνύσει την SEC για την απόρριψη της πρότασής της.

Ο επικεφαλής νομικός σύμβουλος της Grayscale Craig Salm δήλωσε σε ένα tweet στις 12 Ιανουαρίου: “Η υπόθεση κινείται γρήγορα. Αν και το χρονοδιάγραμμα είναι αβέβαιο, οι προφορικές αγορεύσεις μπορεί να γίνουν το συντομότερο το δεύτερο τρίμηνο [2023]”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: