Η Επιτροπή Γεωργίας της Βουλής των ΗΠΑ προωθεί το «Pro-Crypto Bill» υπέρ της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων

Στις 27 Ιουλίου, η Επιτροπή Γεωργίας της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών διεξήγαγε μια αξιοσημείωτα διακριτική και διακομματική συζήτηση με επίκεντρο τον νόμο περί χρηματοοικονομικής καινοτομίας και τεχνολογίας για τον 21ο αιώνα. Το νομοσχέδιο, το οποίο συνυπογράφουν Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές τόσο της Επιτροπής Γεωργίας όσο και της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, αποσκοπεί στη θέσπιση ενός ολοκληρωμένου ρυθμιστικού πλαισίου για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι συζητήθηκε προηγουμένως στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών μαζί με διάφορα άλλα νομοσχέδια.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, το τακτικό μέλος Ντέιβιντ Σκοτ εξέφρασε τις ανησυχίες των Δημοκρατικών, τονίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης της προστασίας των καταναλωτών στην προτεινόμενη νομοθεσία. Μια ιδιαίτερη ανησυχία ήταν η έλλειψη διατάξεων για τον έλεγχο από τρίτους. Επιπλέον, υπήρξαν συζητήσεις σχετικά με τη χρηματοδότηση που διατίθεται στην Επιτροπή Εμπορευματικών Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (CFTC), στην οποία το νομοσχέδιο θα παραχωρούσε νέες εξουσίες. Επισημάνθηκε ότι, ενώ το νομοσχέδιο παρέχει κάποια πρόσθετη χρηματοδότηση στην CFTC, δεν ανταποκρίνεται στην πλήρη έκταση της χρηματοδότησης που ζήτησε ο πρόεδρος Rostin Behnam.

Το πνεύμα του δικομματισμού ήταν εμφανές καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, αλλά συνάντησε κάποιες στιγμές διαφωνίας. Η αντιπρόσωπος Alma Adams εξέφρασε επιφυλάξεις σχετικά με το νομοσχέδιο, χαρακτηρίζοντάς το ως μια πιθανή “ταχεία πορεία προς τη σύγχυση των επενδυτών”. Πρότεινε μια τροπολογία που αποσκοπούσε στη διασφάλιση της ποικιλομορφίας στα διοικητικά συμβούλια των συμμετεχόντων στην αγορά, αλλά τελικά καταψηφίστηκε.

Μεταξύ των βασικών διατάξεων που συζητήθηκαν ήταν τα μέτρα προσωρινής εγγραφής. Διάφοροι νομοθέτες μοιράστηκαν τις απόψεις τους σχετικά με αυτή την πτυχή, οδηγώντας στην έγκριση μιας τροπολογίας που υποβλήθηκε από τη βουλευτή Yadira Caraveo, η οποία επιβάλλει ότι τα προσωρινά εγγεγραμμένα μέρη πρέπει να ανήκουν σε μια ένωση μελλοντικών συναλλαγών. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην παροχή ενός βαθμού εποπτείας, ενώ οι ρυθμιστικές λεπτομέρειες βελτιώνονται.

Περαιτέρω βελτιώσεις στο νομοσχέδιο περιελάμβαναν την τροπολογία της βουλευτού Jasmine Crockett, η οποία απαιτεί από τους συμμετέχοντες στην αγορά να έχουν φυσικές διευθύνσεις, και την ενίσχυση των απαιτήσεων γνωστοποίησης.

Σε μια αξιοσημείωτη χειρονομία, τόσο ο πρόεδρος της επιτροπής, ο βουλευτής Glenn Thompson, όσο και το τακτικό μέλος συμφώνησαν να διεξαγάγουν μια βαθύτερη μελέτη για την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi). Μετά την ενδελεχή συζήτηση, το νομοσχέδιο πέρασε με επιτυχία από την επιτροπή.

Η κοινότητα των κρύπτο εξέφρασε ισχυρή υποστήριξη για το νομοσχέδιο, με τη διευθύνουσα σύμβουλο του Crypto Council for Innovation, Sheila Warren, να επαινεί την προώθηση της νομοθεσίας από την επιτροπή. Σε δήλωσή της, τόνισε τη σημασία της ψήφισης του νομοσχεδίου, σηματοδοτώντας την απομάκρυνση από τη διατήρηση του status quo. Η Warren τόνισε ότι η διασφάλιση των καταναλωτών, της ανταγωνιστικότητας των ΗΠΑ και της εθνικής ασφάλειας είναι υψίστης σημασίας και δεν πρέπει να παραμεληθούν.

Επιπλέον, η Warren ζήτησε την περαιτέρω βελτίωση του ορισμού του “συστήματος εμπορίας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων” και τη συμπερίληψη μιας νέας κατηγορίας αποκλεισμού στον ορισμό του “ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου” σύμφωνα με το άρθρο 101. Τάχθηκε επίσης υπέρ της θέσπισης σαφέστερων περιορισμών για τις μικτές συναλλαγές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, ώστε να διασφαλιστεί αποτελεσματική ρυθμιστική σαφήνεια στο εξελισσόμενο τοπίο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: