Το BarnBridge DAO διακόπτει όλες τις εργασίες για το πρωτόκολλο DeFi ως απάντηση στην έρευνα της SEC

Μετά από μια αναφερόμενη έρευνα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC), η BarnBridge DAO έδωσε εντολή στα μέλη της να διακόψουν όλες τις εργασίες που σχετίζονται με το έργο.

Σε μια ανάρτηση στο κανάλι Discord στις 6 Ιουλίου, ο Douglas Park, δικηγόρος που εκπροσωπεί τον αποκεντρωμένο αυτόνομο οργανισμό, ενημέρωσε τα μέλη σχετικά με την έρευνα της SEC για την BarnBridge DAO και τα άτομα που σχετίζονται με αυτήν. Ο Παρκ συνέστησε την αναστολή όλων των δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος των δεξαμενών ρευστότητας, για τον μετριασμό των πιθανών νομικών ευθυνών. Πρότεινε επίσης να μην λαμβάνουν τα άτομα αποζημίωση για εργασία που συνδέεται με τις επενδυτικές προσπάθειες του DAO.

Λίγο μετά το μήνυμα του Park, ο συνιδρυτής Tyler Ward, γνωστός ως “Lord Tyler” στο Discord, επιβεβαίωσε τη γνησιότητα της είδησης στο κανάλι Discord του BarnBridge.

Ενώ οι ακριβείς λόγοι πίσω από την έρευνα της SEC στο BarnBridge DAO δεν αποκαλύφθηκαν από τους Park και Ward, ανέφεραν ότι λόγω της συνεχιζόμενης και μη δημόσιας φύσης της έρευνας, μόνο περιορισμένες πληροφορίες μπορούν να μοιραστούν.

Προτού έρθει στο φως της δημοσιότητας η έρευνα της SEC, οι κάτοχοι των token της BarnBridge ψήφισαν σχετικά με μια πρόταση για την πρόσληψη των υπηρεσιών της δικηγορικής εταιρείας Park & Dibadj LLP, στην οποία ο Park είναι διευθύνων σύμβουλος, για νομική συμβουλευτική υποστήριξη. Η ψηφοφορία διεξήχθη μεταξύ 30 Ιουνίου και 3 Ιουλίου, με συντριπτική πλειοψηφία 94,3% να υποστηρίζει την ανάθεση της δικηγορικής εταιρείας.

Παρά την ανακοίνωση της έρευνας της SEC, ορισμένα μέλη της DAO εξέφρασαν σκεπτικισμό. Ένα μέλος ζήτησε αποδεικτικά στοιχεία για την εμπλοκή της SEC και πρότεινε ότι οι ιδρυτές μπορεί να τη χρησιμοποιούν ως δικαιολογία για μια “στρατηγική εξόδου” για να εξαπατήσουν ενδεχομένως τους επενδυτές. Ο Ward απέρριψε τον ισχυρισμό.

Άλλα μέλη αντέδρασαν με χιούμορ στην είδηση, με έναν να προτείνει ότι ήρθε η ώρα να μετακομίσουν στην Ευρώπη για να αποφύγουν την εμβέλεια της SEC, ενώ ένας άλλος έκανε ένα ελαφρύ σχόλιο για την αυστηρή στάση του προέδρου της SEC, Gary Gensler, σχετικά με τα κρυπτονομίσματα.

Το BarnBridge είναι ένα πρωτόκολλο αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) που επικεντρώνεται στη διαχείριση κινδύνων μεταξύ διαφορετικών πλατφορμών, με στόχο την αντιμετώπιση του κινδύνου πληθωρισμού και της μεταβλητότητας των επιτοκίων.

Από τότε που εμφανίστηκαν τα νέα της έρευνας, η τιμή του εγγενούς token του BarnBridge, BOND, σημείωσε πτώση 1,9% στα 3,12 δολάρια, σύμφωνα με το CoinGecko. Το token έχει υποστεί σημαντική μείωση 98,3% από το ιστορικό υψηλό του στα 185,7 δολάρια στις 27 Οκτωβρίου 2020 και σήμερα έχει κεφαλαιοποίηση 29 εκατ. δολαρίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναφερόμενη έρευνα της SEC στην BarnBridge, ένα μικρότερης κλίμακας DAO, υποδηλώνει ότι η ρυθμιστική αρχή για τις κινητές αξίες μπορεί να μην στοχεύει αποκλειστικά σε μεγαλύτερους οργανισμούς στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Το CryptoNea απευθύνθηκε στην SEC για να σχολιάσει, αλλά δεν έλαβε άμεση απάντηση.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: