Έγκριση Bitcoin ETF στον ορίζοντα, ωστόσο αναμένονται περαιτέρω εμπόδια, προειδοποιεί ο CEO της BitGo

Ο διευθύνων σύμβουλος της BitGo, Mike Belshe, είναι αισιόδοξος για την επικείμενη έγκριση ενός spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF), με βάση τις συνεχιζόμενες συζητήσεις μεταξύ των εταιρειών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC). Ωστόσο, προειδοποίησε ότι, παρά τα θετικά σημάδια, υπάρχουν ακόμη προκλήσεις στη διαδικασία έγκρισης.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Bloomberg στις 16 Νοεμβρίου, ο Belshe υπογράμμισε ότι οι συζητήσεις μεταξύ των οντοτήτων που επιδιώκουν την έγκριση του Bitcoin ETF και της SEC δείχνουν προς μια πιθανή έγκριση στο εγγύς μέλλον. Παρ’ όλα αυτά, πρόσθεσε μια νότα προσοχής, δηλώνοντας: “Νομίζω ότι είναι πολύ πιθανό να έχουμε έναν ακόμη γύρο απορρίψεων ETF προτού έχουμε τα θετικά νέα”.

Ο Belshe υπογράμμισε την ανάγκη βελτίωσης της δομής της αγοράς προτού η SEC χορηγήσει την τελική έγκριση για ένα Bitcoin ETF. Συγκεκριμένα, επανέλαβε τη θέση της SEC σχετικά με τον διαχωρισμό των ανταλλακτηρίων κρυπτογράφησης από τους θεματοφύλακες, δηλώνοντας ότι η αντιμετώπιση αυτής της προϋπόθεσης είναι ζωτικής σημασίας για την έγκριση.

Εφιστώντας την προσοχή στην προοπτική του Sam Bankman-Fried, του πρώην διευθύνοντος συμβούλου του καταργηθέντος πλέον ανταλλακτηρίου FTX, ο Belshe σημείωσε ότι ο Bankman-Fried υποστήριξε μια πολύπλευρη λειτουργία, αναλαμβάνοντας διάφορες λειτουργίες για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας. Ο Belshe αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν πριν από περίπου 15 μήνες, τονίζοντας την ανάγκη ευθυγράμμισης με τις κανονιστικές απαιτήσεις.

Πρόσφατες αναφορές έχουν επισημάνει μια αύξηση των fees στo Bitcoin blockchain, το οποίο αποδίδεται στην αυξανόμενη προσδοκία έγκρισης spot Bitcoin ETF. Στις 16 Νοεμβρίου, τα τέλη συναλλαγής Bitcoin εκτοξεύτηκαν στα 11,6 εκατομμύρια δολάρια, αντανακλώντας μια σημαντική αύξηση 746% στα average transaction fee σε σύγκριση με το 2022.

Παρά τις ρυθμιστικές προκλήσεις, το Bitcoin συνεχίζει να διατηρεί τη σταθερότητα, κυμαίνεται κοντά σε υψηλά 18 μηνών και ξεπερνά το εύρος διαπραγμάτευσης της bear market.

Επί του παρόντος, 12 εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων αναμένουν αποφάσεις σχετικά με τις αιτήσεις τους για Bitcoin ETF. Ο αναλυτής του Bloomberg James Seyffart προβλέπει 90% πιθανότητα εγκρίσεων έως τις 10 Ιανουαρίου 2024. Το εξελισσόμενο τοπίο της ρύθμισης των κρυπτονομισμάτων και οι πιθανές επιπτώσεις στη δομή της αγοράς θα διαδραματίσουν πιθανότατα καθοριστικό ρόλο στον καθορισμό της τύχης αυτών των αιτήσεων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: